Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 5. července 2024

Svátek slaví Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje, zítra Upálení Mistra Jana Husa (1415)

Dvojnásobná vražda v Klánovickém lese: Po střelbě dva mrtví včetně miminka v kočárku. Policie žádá o pomoc v pátrání

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Dvojnásobná vražda v Klánovickém lese: Po střelbě dva mrtví včetně miminka v kočárku. Policie žádá o pomoc v pátrání

Jana Procházková

16. prosince 2023 9:39 | Aktualizováno: 16. prosince 2023 13:23

Policie přijíždí do Klánovic na ulici Čmelická, kde se stala v pátek odpoledne tragédie (15. prosince 2023).

V pátek odpoledne se pražští policisté vydali po zavolání na tísňovou linku do Klánovic na východním okraji metropole, kde se střílelo v lese. Zahynuli zde dva lidé, včetně dítěte. Policie zatím nenabídla žádné podrobnosti ohledně probíhajícího vyšetřování.

"Na linku 158 jsme přijali oznámení v pátek okolo 15. hodiny. Svědkyně uvedla, že v klánovickém lesním porostu zaslechla několik výstřelů. Okamžitě jsme vyrazili na místo událost prověřit," sdělil pro TN.cz policejní mluvčí Jan Rybanský.

V současné době probíhá rozsáhlé vyšetření v Klánovicích, a policie zatím neposkytuje další podrobnosti. V sobotu ráno sdělila policie na sociální síti X, že jednou z obětí je dítě. 

S ohledem na to, že jednou ze zavražděných osob je dítě, není možné poskytovat v této věci detailnější informace. Kriminalisté v průběhu včerejšího odpoledne kvalifikovali případ v Klánovickém lese jako dvojnásobnou vraždu. Těmto skutečnostem odpovídala i následně přijatá bezpečnostní opatření. #policiepha

Ještě v pátek odpoledne policejní mluvčí ujišťoval obyvatele žijící v okolí, že nehrozí žádné nebezpečí.

Kriminalisté touto cestou žádají motoristy, kteří projížděli včera mezi 7. až 17. hodinou okolîm Klánovického lesa a měli zapnuté palubní kamery, aby poskytli případné videozáznamy policistům, oznámila police na síti X. 

Jak vše začalo?

Kolem třetí hodiny odpoledne kontaktovala policii svědkyně události, která se snažila oživit oběť. "Okamžitě po oznámení jsme vyslali dvě záchranné posádky, lékaře a inspektora provozu na místo. Bohužel, po našem příjezdu nejevila ani jedna ze zúčastněných osob známky života, a navzdory resuscitačním pokusům jsme nedosáhli úspěchu," sdělila mluvčí pražské záchranky Jana Poštová. Dle informací televize Nova byla jedna z obětí nezletilá.

V lese probíhají rozsáhlé policejní operace, které zahrnují nasazení policejního vrtulníku s termovizí po šesté hodině večer. Kriminalistický tým se připojil k akci a provádí sběr stop.

Koroner byl rovněž vyslán k místu incidentu. V Klánovicích se během letošního listopadu  odehrály policejní manévry celkem jedenáctkrát, zahrnující vyšetřování majetkových i násilných trestných činů, včetně případů krádeže motorových vozidel.

Nejnovější zprávy