Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Středa 18. září 2024

Svátek slaví Kryštof, zítra Zita

Výhrůžky školám: Policie dopadla muže, který hrozil útokem v Ostravě!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Výhrůžky školám: Policie dopadla muže, který hrozil útokem v Ostravě!

Andrea Malá

11. září 2024 21:41

Ilustrační fotografie

Policie ve středu řešila hrozbu útoku na fakultě jedné z ostravských vysokých škol. Pro podezřelého muže si nakonec přišla zásahová jednotka. Stalo se tak v době, kdy Česko už od minulého týdne zaznamenává opakované výhrůžky vůči tuzemským školám. 

Policie informovala, že ve středu dopoledne přijala informaci o výhrůžce adresované zdravotnickému zařízení na jižní Moravě, kdy neznámá osoba popisovala určité skutečnosti související s poskytováním zdravotní péče a současně zmínila možnou hrozbu střelby na konkrétní fakultě jedné z ostravských vysokých škol.

"Kolegové po ověření totožnosti kontaktovali neprodleně moravskoslezské policisty, neboť útok měl směřovat ke škole v krajském městě, současně osoba z Ostravy pochází," uvedla policejní mluvčí Soňa Štetínská.

Strážci zákona ihned přijali nezbytná preventivní opatření k zajištění bezpečnosti osob, a to zejména na zmíněném místě útoku. Současně se pracovalo na zjištění identity původce výhrůžky. "Díky precizní operativní práci policisté, za asistence zásahové jednotky, muže po poledni v Ostravě zadrželi," sdělila mluvčí.

K této chvíli již byla veškerá preventivní opatření ukončeno. Zadržený muž je podezřelý z trestného činu nebezpečné vyhrožování a pracují s ním ostravští kriminalisté, kteří realizují úkony trestního řízení. 

Česko zažilo tragickou střelbu ve školní budově na konci loňského roku. Útok v budově FF UK na náměstí Jana Palacha v Praze se odehrál ve čtvrtek 21. prosince. Nepřežilo jej 14 lidí, mezi oběťmi byli studenti i vyučující. Pachatel už předtím zavraždil svého otce v domě v Hostouni na Kladensku. Následně se ukázalo, že je zodpovědný také za dvojnásobnou vraždu muže a dítěte v Klánovickém lese, která se stala o necelý týden dříve. 

Nejnovější zprávy