Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtvrtek 19. září 2024

Svátek slaví Zita, zítra Oleg

Zemřela Alexandra Paul (†31), bývalá kanadská krasobruslařka. Osudnou jí byla autonehoda

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Zemřela Alexandra Paul (†31), bývalá kanadská krasobruslařka. Osudnou jí byla autonehoda

Jana Procházková

27. srpna 2023 19:32

Alexandra Paul Video

Bývalá kanadská krasobruslařka Alexandra Paul zemřela ve věku 31 let při dopravní nehodě. O úmrtí účastnice olympijských her v Soči, na nichž v roce 2014 obsadila 18. místo v soutěži tanečních párů se svým budoucím manželem Mitchellem Islamem, informoval domácí svaz Skate Canada.

Paulová jela se synem v jednom z aut, které se připletly do kolize s neovladatelným nákladním vozidlem, jež projíždělo stavební zónou v Melancthon Township, nacházejícím se asi 112 kilometrů severně od Toronta. Informaci přinesl The New York Post.

Podle zprávy The Canadian Press kamion zjevně nedokázal včas zpomalit, proto krátce po 15. hodině došlo k nevyhnutelnému árazu do řady automobilů.

Její desetiměsíční syn, který seděl na zadním sedadle v autosedačce, naštěstí proti všem očekáváním přežil tuto tragickou nehodu a byl následně převezen do nedaleké dětské nemocnice. Byla mu diagnostikována určitá zranění, avšak bez ohrožení na jeho životě.

Paulová byla záchranáři na místě prohlášena za mrtvou, jak uvedl Canadian Press 24.

Při rozsáhlé havárii byli zraněni také další tři lidé. Mezi nimi je 67letý muž, který byl s vážnými zraněními letecky převezen do traumatologického centra v oblasti Toronta.

Podle kanadských médií nebyly vůči řidiči kamionu podniknuty žádné právní kroky, jméno řidiče však nebylo uveřejněno.

Paul reprezentovala společně s manželem Mitchellem Islamem Kanadu na Zimních olympijských hrách 2014 v Soči, kde obsadili 18. místo ve smíšeném tanci na ledě.

Dvojice Paulová a Islam začala společně bruslit v roce 2009. V roce 2010 získali kanadský juniorský titul v tanci na ledě a stříbrnou medaili na Mistrovství světa juniorů v krasobruslení ISU.

Rodačka z Toronta ukončila svou bruslařskou kariéru v roce 2017 a získala bakalářský titul na Oakland University v Rochester Hills v Michiganu. O něco později v roce 2021, obdržela titul Juris Doctor na právnické fakultě University of Windsor, aby se připojila k advokátní kanceláři Barriston Law.

Její ztráta byla emotivně přijata také v advokátní kanceláři Barriston Law. Joanne McPhail, vedoucí partnerka Barriston Law vyjádřila, že "ztráta Alex jako přítelkyně a kolegyně byla pro všechny v Barriston Law zničující."

Alexandra Paul Video 7 Otevřít galerii

Alex Paulová byla uznávanou vzorovou postavou pro mladé bruslaře v komunitě. Její vytrvalost a sportovní chování byly inspirací. Skate Canada o ní ve svém prohlášení napsal: "Její odhodlání dosáhnout dokonalosti bylo pouze vyrovnáno její vřelostí a laskavostí, což ji učinilo oblíbenou jak mezi sportovci, tak i mezi trenéry a fanoušky."

Nejnovější zprávy