Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Atentát na Fica: Měl Juraj C. komplice? Policie má další vyšetřovací verzi!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Atentát na Fica: Měl Juraj C. komplice? Policie má další vyšetřovací verzi!

Andrea Malá

19. května 2024 18:46

Robert Fico, předseda strany SMER - SD

Vyšetřovatelé se v případu středečního atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) zabývají i možností, že pachatel Juraj C. nebyl osamělým vlkem, řekl ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) v neděli. Upozornil, že spolupachateli nebyli dva lidé z Handlové, jak se šířilo na sociálních sítích. 

"Vyšetřovatel byl doplněn o vyšetřovací tým, protože je tu i verze toho, že pachatel se pohyboval v určité skupině lidí, kteří se mohli k tomuto trestnému činu hecovat a vzájemně podporovat," řekl Šútaj Eštok. 

Ministr vnitra zároveň dementoval tvrzení, která se šíří na sociální sítích, že se na atentátu podíleli dva lidé z Handlové. "I oni už se stali oběťmi vyhrůžek," poznamenal. 

Slovenská policie v neděli oznámila, že obvinila tři lidi, kteří na sociálních sítích schvalovali atentát na premiéra, uvedla policejní mluvčí Denisa Bárdyová. Obvinění jsou v cele předběžného zadržení, informovala agentura TASR. 

Specializovaný trestní soud v Pezinku v sobotu poslal do vazby Juraje C., který je obviněn z pokusu o vraždu slovenského premiéra. Obviněného k soudu eskortovala policie, na místě panovala přísná bezpečnostní opatření. Muž postřelil slovenského premiéra ve středu odpoledne po výjezdním jednání vlády v Handlové v Trenčínském kraji. 

Fico je aktuálně mimo ohrožení života, jeho stav je ale nadále vážný, uvedl v neděli vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Smer-SD). Převoz premiéra do jiné nemocnice v nejbližší době není plánovaný ani možný, dodal Kaliňák.

Nejnovější zprávy