Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 5. října 2024

Svátek slaví Eliška, zítra Hanuš

Dezinformátor Čermák už je v rukou české policie, sedět bude přes pět let

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Dezinformátor Čermák už je v rukou české policie, sedět bude přes pět let

Andrea Malá

4. prosince 2023 14:31

Polští policisté zadrželi hledaného Tomáše Čermáka.

Dezinformátor Tomáš Čermák si v pondělí začne odpykávat více než pětiletý trest odnětí svobody za podporu a propagaci terorismu. Čeští policisté si jej dnes na hranici převzali od polských kolegů, kteří jej v listopadu zadrželi. 

Podle informací ČT24 došlo k předání na Karvinsku. Šestatřicetiletého fantoma české dezinformační scény zadrželi polští kolegové na základě poznatků českých policistů. "V nejbližší době bude následovat jeho předání do ČR," uvedla v polovině listopadu česká policie na sociální síti X.

Polští policisté pracovali s informací, že Čermák se pravděpodobně skrývá v Lublinském vojvodství. Nakonec se ukázalo, že se nachází přímo v Lublinu, kde byl zadržen. "Muž byl zcela překvapen a přesvědčen, že se mu podaří úspěšně skrývat před strážci zákona mimo Českou republiku," sdělila polská policie, která jej umístila do vazby a pracuje na jeho předání do Česka. 

Úřady se důvodně domnívaly, že se hledaný šestatřicetiletý muž nachází v cizině. Plzeňský krajský soud proto vydal mezinárodní zatykač, ačkoliv předtím probíhalo pátrání výhradně v Česku. Policisté totiž našli u Čermáka doma plán cesty do Ruska, informoval web novinky.cz v září. 

Čermák měl nastoupit trest odnětí svobody v délce pět a půl roku 23. srpna. Pátrání bylo vyhlášeno o šest dní později. Mezitím bylo na sítích zveřejněno video, které natočil kamarád hledaného Pavel Zítko. 

Nejnovější zprávy