Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 5. října 2024

Svátek slaví Eliška, zítra Hanuš

Tomáš Čermák dopaden! Policisté našli hledaného dezinformátora v Polsku

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Tomáš Čermák dopaden! Policisté našli hledaného dezinformátora v Polsku

Andrea Malá

15. listopadu 2023 12:36

Polští policisté zadrželi hledaného Tomáše Čermáka.

Od srpna probíhalo pátrání po dezinformátorovi Tomáši Čermákovi, jehož může únik před spravedlností stát další dva roky ve vězení navíc. Již nyní si má přitom odsedět více než pět let za mřížemi. Výkonu trestu se už nadále vyhýbat nebude, protože byl dopaden v sousedním Polsku. 

"Šestatřicetiletého fantoma české dezinformační scény zadrželi včera polští kolegové na základě poznatků našich policistů. V nejbližší době bude následovat jeho předání do ČR," uvedla dnes česká policie na sociální síti X s tím, že časem zveřejnění další podrobnosti. 

Polští policisté pracovali s informací, že Čermák se pravděpodobně skrývá v Lublinském vojvodství. Nakonec se ukázalo, že se nachází přímo v Lublinu, kde byl včera večer zadržen.

"Muž byl zcela překvapen a přesvědčen, že se mu podaří úspěšně skrývat před strážci zákona mimo Českou republiku," sdělila polská policie, která jej umístila do vazby a pracuje na jeho předání do Česka. 

Úřady se důvodně domnívaly, že se hledaný šestatřicetiletý muž nachází v cizině. Plzeňský krajský soud proto vydal mezinárodní zatykač, ačkoliv předtím probíhalo pátrání výhradně v Česku. Policisté totiž našli u Čermáka doma plán cesty do Ruska, informoval web novinky.cz v září. 

Čermák měl nastoupit trest odnětí svobody v délce pět a půl roku 23. srpna. Pátrání bylo vyhlášeno o šest dní později. Mezitím bylo na sítích zveřejněno video, které natočil kamarád hledaného Pavel Zítko. Čermák je kvůli útěku před spravedlností podezřelý z maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí další dva roky vězení navíc. 

Nejnovější zprávy