Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 20. září 2024

Svátek slaví Oleg, zítra Matouš

U Čermáka našli plán cesty do Ruska. Česko vydalo mezinárodní zatykač na dezinformátora

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

U Čermáka našli plán cesty do Ruska. Česko vydalo mezinárodní zatykač na dezinformátora

Andrea Malá

14. září 2023 10:48

Policie pátrá po Tomáši Čermákovi odsouzeném za výzvy k násilí vůči politikům

Česko už od konce srpna pátrá po dezinformátorovi Tomáši Čermákovi, jehož může únik před spravedlností stát další dva roky ve vězení navíc. Už nyní si má odsedět více než pět let za mřížemi. Úřady se důvodně domnívají, že se hledaný šestatřicetiletý muž nachází v cizině.

Plzeňský krajský soud proto vydal mezinárodní zatykač, ačkoliv dosud probíhalo pátrání výhradně v Česku. Policisté totiž našli u Čermáka doma plán cesty do Ruska, informoval web novinky.cz. Soudce Tomáš Bouček dodal, že jsou indicie o možnosti pobytu hledaného muže v cizině. 

Čermák měl nastoupit trest odnětí svobody v délce pět a půl roku 23. srpna. Pátrání bylo vyhlášeno o šest dní později. Mezitím bylo na sítích zveřejněno video, které natočil kamarád hledaného Pavel Zítko. 

Právní zástupce Norbert Naxera uvedl, že se mu s klientem nedaří spojit. "Jak ho znám, myslím, že tím dává najevo, že neuznává rozsudek ani Českou republiku jako legitimní stát," sdělil výše uvedenému serveru. 

Čermák je kvůli útěku před spravedlností podezřelý z maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí další dva roky vězení navíc. 

Nejnovější zprávy