Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Dobrá zpráva z Liberce! Nikdo ze zraněných po úderu blesku není v ohrožení života

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Dobrá zpráva z Liberce! Nikdo ze zraněných po úderu blesku není v ohrožení života

Andrea Malá

3. června 2024 11:20

Záchranné složky zasahují v Liberci po úderu blesku do stromu. (2.6.2024) Video

V nemocniční péče se po nedělním úderu blesku během bouřky v zámeckém parku v libereckých Vratislavicích nakonec ocitlo 22 lidí. Na místě včera zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Policie po ukončení zásahu uvedla, že zdravotníci pečují ve třech nemocnicích o 18 pacientů.

Počet hospitalizovaných nakonec stoupl na 22 lidí. Podle informací České televize propustí liberecká nemocnice většinu pacientů během dnešního dne. V ohrožení života není nikdo, ačkoliv několik osob muselo být v neděli resuscitováno. 

O incidentu v neděli jako první informovala kolem půl páté odpoledne policie. "Na místě aktuálně zajišťujeme plynulý průjezd sanitních vozidel a poskytujeme své krizové interventy," uvedli strážci zákona na sociální síti X. Nemocnice přechodně aktivovala traumaplán druhého stupně.

Podle hasičů udeřil blesk do stromu v zámeckém parku ve Vratislavicích ve chvíli, kdy se pod ním nacházeli lidé. Požárníci asistovali záchranné službě s transportem zraněných osob a poskytováním předlékařské péče.

Česko v neděli zasáhly silné bouřky, v pondělí se mohou vyskytnout další. Hrozí od pravého poledne do 20:00 na většině území s výjimkou severních a severozápadních Čech. Doprovázet je podle platné výstrahy budou přívalové srážky s úhrny kolem 40 milimetrů a menší kroupy. 

Nejnovější zprávy