Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Jak je na tom Robert Fico? Úřad zmínil pozitivní vývoj!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Jak je na tom Robert Fico? Úřad zmínil pozitivní vývoj!

Andrea Malá

28. května 2024 15:19

Robert Fico, předseda strany SMER - SD

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) se téměř dva týdny po atentátu nadále pomalu zlepšuje, informovalo tiskové oddělení úřadu vlády. Fico je stále hospitalizovaný v banskobystrické nemocnici. 

"Zdravotní stav předsedu vlády se nadále pomalu zlepšuje. Věříme, že pozitivní vývoj bude pokračovat každým dnem," sdělil úřad vlády podle agentury TASR. 

Banskobystrická nemocnice v pátek informovala o mírném zlepšení premiérova stavu. "Vývoj zdravotního stavu pana premiéra je stabilizován s mírným zlepšením. Věříme, že tento vývoj bude pokračovat," přiblížila nemocnice.

Fico byl před téměř dvěma týdny postřelen útočníkem v Handlové v Trenčínském kraji, když po výjezdním zasedání kabinetu vyrazil mezi lidi. Premiér utrpěl střelná zranění a po převozu do nemocnice podstoupil pětihodinovou operaci.

Specializovaný trestní soud v Pezinku poslal atentátníka do vazby, je obviněn z pokusu o vraždu slovenského premiéra. Obviněného k soudu eskortovala policie, na místě panovala přísná bezpečnostní opatření. 

Nejnovější zprávy