Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtvrtek 19. září 2024

Svátek slaví Zita, zítra Oleg

Je lepší koupit iPhone 15 hned, nebo počkat na iPhone 16?

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Je lepší koupit iPhone 15 hned, nebo počkat na iPhone 16?

Jana Procházková

27. července 2024 21:03

iPhone 15

Fanoušci Applu se ptají, zda čekat na iPhone 16 nebo zvolit předchozí model za nižší peníze. Zde jsou nejnovější informace a spekulace o připravovaných produktech. Očekává se, že budoucí modely přinesou řadu úžasných inovací a technických vylepšení.

Každý rok se objevuje u lidí dilema, zda koupit aktuální model iPhone nebo počkat na další nový model. V současné době je otázka iPhone 15 versus iPhone 16. Podle odborníků na Apple je lepší počkat. Polovina července naznačuje, že nás dělí jen šest až osm týdnů od zářijové události Apple, kde bude představena nová řada iPhone 16, včetně modelů iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max.

Pokud máte starší iPhone, jako je iPhone 13, vyplatí se počkat na iPhone 16. Očekávejte vylepšené fotoaparáty, výkon, výdrž baterie a design. Pro uživatele iPhone 14, kteří plánují dvouletou aktualizaci, je také rozumné počkat na nový model. Po akci Amazon Prime Day v červenci je lepší zůstat u současného telefonu nebo zvážit jeden z nejlepších telefonů s Androidem, než přijdou nové iPhony. Nákup aktuálního modelu před příchodem nového nemusí být výhodný, protože nové iPhony mohou snížit ceny současných modelů.

iPhone 16 by měl být představen v září 2024 a očekávají se v něm vylepšený procesor, nová technologie fotoaparátu a pokročilé funkce umělé inteligence. Pokud zvažujete koupi iPhone 15, může být rozumné počkat na nový iPhone 16.

Nový iPhone 16

Apple dosud oficiálně neoznámil představení nového iPhone 16 ani nepotvrdil jeho vývoj, ale odborníci jsou přesvědčeni, že nový model se připravuje, a na internetu již kolují zvěsti o jeho vlastnostech. Zatímco oficiálně je známo pouze to, že nový iPhone 16 přinese nový operační systém a přizpůsobitelnou domovskou obrazovku, očekávají se i další inovace. Možná vylepšení zahrnují nový čip A18, přemístěné kamery a pokročilé funkce umělé inteligence. iPhone 16 by měl zahrnovat čtyři modely: standardní iPhone 16 s 6,1palcovým displejem, iPhone 16 Plus s 6,7palcovým displejem, iPhone 16 Pro s 6,3palcovým displejem a iPhone 16 Pro Max s 6,9palcovým displejem.

Odborníci naznačují, že Apple letos plánuje větší displeje a nové „snímací tlačítko“ pro své iPhony. Toto tlačítko bude umístěno na boku a umožní rychlý přístup k fotoaparátu. Větší displeje se budou týkat pouze modelů Pro, přičemž velikost displeje vzroste z 6,1 na 6,3 palce a z 6,7 na 6,9 palce. Apple tak pokračuje v trendu upřednostňování větších obrazovek před menšími modely.

iPhone 16 by měl přinést řadu inovací založených na umělé inteligenci. Mezi nové funkce patří vylepšená Siri, pokročilé zpracování textu, automatické vytváření playlistů a lepší doporučení v Apple Music. iOS 18 také nabídne AI nástroje pro tvorbu obsahu a zvyšování produktivity.

Pokud zvažujete, zda koupit aktuální iPhone 15 nebo počkat na iPhone 16, zvažte stav vašeho současného zařízení. Pokud je váš iPhone zastaralý nebo poškozený, přechod na nový model může být výhodný. Novější modely obvykle přinášejí lepší výkon a funkce, ale pokud váš současný telefon již dobře neslouží a čekat na iPhone 16 se vám nevyplatí, můžete se rozhodnout pro koupi iPhonu 15 již nyní.

Nejnovější zprávy