Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Středa 25. září 2024

Svátek slaví Zlata, zítra Andrea

Kadyrov běsní: Prostřílíme se až k Labi! Hrozí Západu útokem za sankce na matku

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Kadyrov běsní: Prostřílíme se až k Labi! Hrozí Západu útokem za sankce na matku

Jana Procházková

1. září 2023 20:16

Putinův poskok Razman Kadyrov

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov pohrozil západním spojencům, konkrétně východnímu křídlu Severoatlantické aliance (NATO). Jeho hrozby byly vyvolány rozšířením amerického sankčního seznamu, na němž se objevila i jeho matka. Kadyrov ostře reagoval a hovořil dokonce o možném vojenském tažení směrem k Labi, řece, která pramení v České republice. 

Americké úřady nedávno rozšířily sankční seznam o 11 osob, které jsou podezřelé z účasti na únosech dětí v rámci konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou. Mezi těmito jednotlivci se nachází i matka Ajmana Kadyrova. Ta tvrdí, že byla na sankční seznam zařazena neoprávněně a že se věnuje pouze charitativní činnosti. Na tuto situaci Kadyrov často označovaný jako "čečenský řezník" zareagoval hrozbou pomsty vůči Západu a tuto zprávu sdělil prostřednictvím sítě X poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Heraščenko. 

"No dobrá, tohle nám rozvazuje ruce. Pokud si Spojené státy legitimizují takové zločinné metody, pak se nebudeme omezovat a ztratíme veškeré zábrany," prohlásil.

Putinův poskok varoval, že jeho čečenské jednotky by mohly proniknout do Evropy.

"První a druhá čečenská válka, Gruzie, Ukrajina – to vše jsou americké projekty v postsovětském prostoru, nemluvě o dalších konfliktech po celém světě, rozpoutaných z vykonstruovaných důvodů. Tentokrát jim to ale neprojde. Budeme pokračovat v lámání zad gangu Ukrajiny a NATO. Dokonce se můžeme dostat až k Labi, jako to udělal Movlid Visajtov (čečenský plukovník Rudé armády, který v roce 1945 bojoval u Berlína, pozn. red.) ve válce proti nacistům," běsnil Kadyrov.

Hrozby vojenského útoku ze strany ruských představitelů nejsou novým jevem. Nedávno v červenci se například známý ruský propagandista Vladimir Solovjov veřejně vyjadřoval k výzvám k útoku na země NATO. 

"Chtějí postavit továrny na území Ukrajiny. Proč bychom na to měli čekat? Pojďme zaútočit na továrny na území evropských států. Není žádný rozdíl v tom, jestli jsou továrny na Slovensku, v České republice nebo v Bulharsku," rozčílil se ve svém pořadu.

Nejnovější zprávy