Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 21. června 2024

Svátek slaví Alois, zítra Pavla

Kde je Robert Fico? Nemocnice prozradila, kam premiéra převezli

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Kde je Robert Fico? Nemocnice prozradila, kam premiéra převezli

Andrea Malá

31. května 2024 11:25

Robert Fico, předseda strany SMER - SD

Slovenský premiér Robert Fico (Smer-SD) nakonec ve čtvrtek nezamířil z Banské Bystrici do jiné nemocnice. Fico je od včerejšího dne v domácí péči, informovala v pátek Rooseveltova nemocnice, kde byl politik hospitalizován od atentátu, k němuž došlo předminulý týden. 

"Chtěla bych touto cestou upřímně poděkovat jemu samotnému, protože byl disciplinovaným pacientem, týmu našich skvělých zdravotníků za výborně odvedenou práci, všem ozbrojeným složkám za profesionální přístup a všem lidem za silnou pozitivní energii, kterou k nám posílali," uvedla ředitelka nemocnice Miriam Lapuníková na sociální síti. 

O převozu Fica z Banské Bystrici do Bratislavy ve čtvrtek jako první informovala televize Markíza, která však chybně uvedla, že premiéra převážejí do Nemocnice svatého Michala v hlavním městě.

Banskobystrická nemocnice ještě ve čtvrtek na sociální síti uvedla, že Fico absolvoval na základě rozhodnutí lékařského konzilia další kontrolní vyšetření, která potvrdila pozitivní vývoj zdravotního stavu. Podle lékařů zároveň začal proces rehabilitace pacienta. Zmínka o chystaném převozu jinam chyběla.

Ficův poradce Erik Kaliňák v úterý na mítinku řekl, že politik utrpěl při atentátu několikanásobný průstřel tenkého střeva. "Byl jsem tam na místě, mluvil jsem s lékaři a byly to milimetry, které rozhodovaly o tom, zda dojde k porušení něčeho zásadního a bude to fatální. Trefilo to tenké střevo tak, že sice bylo pětkrát prostřelené, ale lékaři dělali zázraky," řekl podle webu postoj.sk. 

Specializovaný trestní soud v Pezinku poslal atentátníka do vazby, je obviněn z pokusu o vraždu slovenského premiéra. Obviněného k soudu eskortovala policie, na místě panovala přísná bezpečnostní opatření. 

Nejnovější zprávy