Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 21. června 2024

Svátek slaví Alois, zítra Pavla

Kdy promluví Robert Fico? Kaliňák prozradil nové informace o stavu premiéra!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Kdy promluví Robert Fico? Kaliňák prozradil nové informace o stavu premiéra!

Andrea Malá

4. června 2024 15:53

Robert Fico, předseda strany SMER - SD

Slovenský premiér Robert Fico (Smer-SD) pokračuje v domácím léčení po květnovém atentátu. Vicepremiér Robert Kaliňák v pondělí uvedl, že stranický kolega nadále podstupuje rehabilitační a rekonvalescenční terapie. Kaliňák věří, že se zdravotní stav premiéra bude nadále zlepšovat.

Kaliňák nedokázal objasnit, zdali Fico v blízkém čase plánuje nějaké veřejné vyjádření. "Sám musí cítit už dostatečnou energii na to, aby se rozhodl nějaké vyjádření udělat," poznamenal ministr obrany. Zároveň potvrdil, že o premiéra se starají lékaři z bratislavské nemocnice svatého Michala. 

Fico je od čtvrtka v domácí péči, informovala v pátek Rooseveltova nemocnice, kde byl politik hospitalizován od atentátu, k němuž došlo předminulý týden. O převozu premiéra z Banské Bystrici do Bratislavy jako první informovala televize Markíza, která však chybně uvedla, že premiéra převážejí právě do Nemocnice svatého Michala v hlavním městě.

Banskobystrická nemocnice ještě ve čtvrtek na sociální síti uvedla, že Fico absolvoval na základě rozhodnutí lékařského konzilia další kontrolní vyšetření, která potvrdila pozitivní vývoj zdravotního stavu. Podle lékařů zároveň začal proces rehabilitace pacienta. 

Specializovaný trestní soud v Pezinku v květnu poslal atentátníka do vazby, je obviněn z pokusu o vraždu slovenského premiéra. Obviněného k soudu eskortovala policie, na místě panovala přísná bezpečnostní opatření. 

Nejnovější zprávy