Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 1. července 2024

Svátek slaví Jaroslava, zítra Patricie

Markéta Řeháková definitivně KONČÍ na Hradě i u Pavla. Dostala vyhazov?

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Markéta Řeháková definitivně KONČÍ na Hradě i u Pavla. Dostala vyhazov?

Jana Procházková

3. října 2023 3:11

Prezident Petr Pavel a Markéta Řeháková Video

Markéta Řeháková odchází necelý měsíc poté, co skončila ve funkci ředitelky hradního tiskového odboru, i z pozice mluvčí prezidenta Petra Pavla. Píše to Deník N s odkazem na pět zdrojů z Hradu. Markéta Řeháková provázela Pavla celou předvolební kampaní, po zvolení si ji prezident vybral jako svou mluvčí a šéfku hradní komunikace.

Tisková mluvčí prezidenta Petra Pavla Markéta Řeháková po půl roku na Hradě ve službách hlavy státu končí. S odvoláním na pětici zdrojů z Hradu to uvedl Deník N.

Řeháková podle aktuálních informací Deníku N skončila na Hradě dohodou. „Markéta Řeháková končí, nepodala ale přímo výpověď, je to po dohodě,“ sdělil Deníku N zdroj z Hradu. Sama Řeháková nechtěla svůj odchod komentovat, zároveň jej ale nepopřela. „Zatím se k tomu nebudu vyjadřovat,“ řekla serveru. Tiskový odbor Hradu na dotazy serveru neodpověděl.

S Pavlem spolupracovala již během předvolební kampaně a poté, co byl zvolen, ji jmenoval šéfkou komunikace na Hradě. Tato volba byla provedena navzdory kritice, kterou čelila za svůj projev po ohlášení výsledků voleb. Nicméně, z postu ředitelky tiskového odboru byla odvolána na začátku září prezidentovou kancléřkou Janou Vohralíkovou.

"Důvodem přijatých změn je aktuálně velké množství vykonávané agendy spojené s vysokým pracovním vytížením současné ředitelky odboru komunikace. Markétě Řehákové byla nabídnuta pracovní pozice mluvčí prezidenta republiky, kterou přijala," uvedla tehdy ve stručném prohlášení Vohralíková. Na Hradě nastává tedy úplně nová situace a Řeháková bude muset odejít ze služby úplně.

Hrad v poslední době oznámil několik personálních změn. S platností k úterý 5. září byl zrušen kabinet prezidenta Petra Pavla, skončila jeho ředitelka Linda Jozwiak Kopecká. O den později byl zřízen sekretariát prezidenta, jehož vedoucí se stala Lucie Obdržálková. Ve funkci také skončí šéf Pavlova poradního týmu Tomáš Richter. Serveru Seznam Zprávy sdělil, že předpokládá, že jeho mise bude naplněna během podzimu. Podle webu se na Hradě vytvořily dvě skupiny, které mají odlišné představy o působení.

Nejnovější zprávy