Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtvrtek 4. července 2024

Svátek slaví Prokop, zítra Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje

Nechte se očkovat proti covidu i chřipce, vyzval Válek

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Nechte se očkovat proti covidu i chřipce, vyzval Válek

Lenka Kučerová

11. září 2023 14:47

Vakcinace, ilustrační fotografie

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) doporučuje, aby lidé s vyšším rizikem nákazy i letos na podzim podstoupili očkování proti covidu-19 a chřipce.

Riziková skupina zahrnuje seniory, jedince s chronickými onemocněními a osoby s oslabeným imunitním systémem. Nové vakcíny byly upraveny tak, aby pokryly nejnovější varianty viru, a budou zdarma dostupné pro všechny, kteří projeví zájem, řekl Válek na tiskové konferenci.

Válek uvedl, že i když byl zaznamenán určitý nárůst pozitivních testů na covid, zatím není výrazný nárůst hospitalizací pacientů. Během posledního týdne bylo pozitivních téměř 900 osob a počet od července postupně narůstá. 

Hlavní hygienička Pavla Svrčinová poznamenala, že počet pozitivních testů meziročně vzrostl o přibližně osm procent. Tento nárůst byl očekáván s návratem lidí z dovolených, příchodem podzimu a obnovením kolektivních aktivit.

Ministr rovněž potvrdil, že vakcíny budou nadále dostupné zdarma pro všechny zájemce. Výzvu k očkování by měli brát v úvahu i lidé, kteří sdílí domácnost s jedinci z rizikových skupin.

Nejnovější zprávy