Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtvrtek 4. července 2024

Svátek slaví Prokop, zítra Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje

Proč srazil vlak pracovníky na trati? Inspekce vyšetřuje tragédii na Strakonicku

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Proč srazil vlak pracovníky na trati? Inspekce vyšetřuje tragédii na Strakonicku

Andrea Malá

4. října 2023 8:54

Záchranáři zasahují u tragédie na železnici na Strakonicku. (3.10.2023) Video

U Bělčic na Strakonicku se v úterý stala tragická událost na železnici. Spěšný vlak srazil a usmrtil dvě osoby. Jak se později ukázalo, šlo o zaměstnance železnice. Další dva lidé utrpěli těžká zranění. Příčinu neštěstí má určit probíhající vyšetřování. 

Policisté v úterý po 10. hodině uvedli, že na místě zasahují složky integrovaného záchranného systému. "Po střetu vlaku s lidmi jsou na místě dva mrtví a dva těžce zranění lidé," sdělili na síti X. Jihočeští hasiči na místo vyslali profesionální jednotku z Blatné. Velitel zásahu si vyžádal psychologa a tým posttraumatické péče.

Podle inspekce se nehoda stala v 9:20 mezi stanicemi Bělčice a Blatná, provoz byl následně přerušen až do 15:10. Nyní probíhá šetření mimořádné události. Policie k incidentu sdělila, že strojvedoucí prováděl manipulační jízdu soupravovým vlakem, když došlo ke střetu se zaměstnanci, kteří prováděli úpravu kolejiště. 

Tragédie zasáhla Správu železnic, konkrétně jejího šéfa Jiřího Svobodu, který již vyjádřil upřímnou soustrast pozůstalým a popřál mnoho sil zraněným kolegům.

"Jedná se o ztrátu nejvyšší. Žádná slova nedokážou vyjádřit zármutek, jenž nyní prožívají pozůstalí i spolupracovníci. Nic nemůže nahradit hodnotu života, buďte prosím obezřetní v každé jeho minutě," napsal generální ředitel na síti X. 

Nejnovější zprávy