Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

První nevydařený večer GP Las Vegas: Fanoušci dostanou pouze kompenzaci

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

První nevydařený večer GP Las Vegas: Fanoušci dostanou pouze kompenzaci

Nikola Horáková

18. listopadu 2023 19:03

Las Vegas Video

První den víkendu Formule 1 v Las Vegas se nepovedl, tak jak si organizátoři představovali. Fanoušci z něho viděli jen 8 minut jízd a poté byli vyhnáni z okruhu. Dostanou jenom finanční kompenzaci. 

Las Vegas je letos bezpochyby nejdražší Grand Prix letošního kalendáře. Organizátoři chtějí fantastický závod, o kterém se bude mluvit ještě dlouho poté. Problémy ale přišli hned v prvních tréninku, který musel být po osmi minutách přerušen. 

Důvodem byl poklop od kanálu, který se pod monopostem Ferrari Carlose Sainze zvednul a rozbil mu spodek auta. Kvůli tomu se následně muselo zkontrolovat všech 30 kanálových vík na dráze. Španěl bude muset kvůli výměně velké části součástek startovat o 10 míst vzadu. 

Vzhledem k tomu, že opravy a kontrola kanálů trvala dlouho do noci, museli fanoušci z důvodu nařízení v oblasti logistiky a pracovních podmínek opustit areál okruhu. Jako náhradu organizátoři nabídli fanouškům částku 200 $ do on-line obchodu s merchandisingem F1. Tato suma platí ovšem jen pro fanoušky co si zakoupili jednodenní vstupenku na první den Velké ceny. 

Kromě nabízené částky na voucher nepřišla fanouškům žádná omluva. Letošní mistr světa Max Verstappen nemá z tohoto víkendu velikou radost a ve svých prohlášeních to dává výrazně najevo. Na situaci s voucherem reagoval slovy: „Kdybych byl fanoušek, zboural bych celé město."

"Za prvé jsme se obávali o naše pracovníky bezpečnostních služeb, kteří byli na okruhu dlouhou dobu a museli by tu setrvat ještě déle, až do tří hodin po půlnoci. Potom jsme měli obavu o pracovníky logistiky, zodpovědné za odvoz fanoušků zpět do hotelů. Podle federálních zákonu tu bylo omezení doby, po kterou mohou legálně a bezpečně řídit autobusy. A konečně, personál v oblasti cateringu musel mít čas na úklid, přípravu a doplnění zásob v prostorách pro hosty, aby v dalších dnech bylo vše připraveno pro návštěvníky. Ano, bylo to zklamání, ale věřím, že fanoušci toto vysvětlení pochopí, že jsme museli zohlednit mnoho zájmů, včetně bezpečnosti a ochrany všech účastníků, jakož i zážitek fanoušků během celého víkendu. Existují akce, jako jsou koncerty, sportovní utkání i další závody F1, které byly z důvodu jistých faktorů, ať to byly technické problémy nebo počasí, také zrušeny. To se stává a já doufám, že to lidé pochopí," snažila se celou situaci uvézt na pravou míru generální ředitelka Las Vegas Grand Prix, Renée Wilm.

Nejnovější zprávy