Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtvrtek 19. září 2024

Svátek slaví Zita, zítra Oleg

Tenisté Macháč se Sinikaovou získali v Paříži pro Česko první ZLATO!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Tenisté Macháč se Sinikaovou získali v Paříži pro Česko první ZLATO!

Nikola Horáková

3. srpna 2024 0:21

Tenisté Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková se radují ze zisku zlaté medaile

Tenisté Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková získali pro Česko první zlatou medaili na olympiádě v Paříži. Ve smíšené čtyřhře vyhráli nad čínskou dvojicí Čang Č'-čen a Wang Sin-jü. 

Tenisté Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková získali pro Českou olympijskou výpravu první zlatou medaili ve smíšené čtyřhře, když porazili čínskou dvojici Čang Č'-čen a Wang Sin-jü. Pro Siniakovou je to druhé olympijské zlato, první získala před třemi lety ve čtyřhře s Barborou Krejčíkovou. Pro Macháče je to premiérová zlatá medaile.

Zápas začal ve 21:35 po několika odkladech. První set Češi vyhráli 6:2, ale ve druhém setu zvítězili čínští tenisté 7:5. O vítězi rozhodl supertiebreak. Kateřina Siniaková hrála přes bolest ruky, ale Čechům se po 78 minutách podařilo vyhrát 10:8 a získat zlatou medaili.

Pro Česko to je veliký úspěch, protože jde o vůbec první zlatou olympijskou medaili ve smíšené čtyřhře. Na olympiádě v Riu de Janeiro před osmi lety se tehdy povedlo získat bronz ve spojení Radek Štěpánek a Lucie Hradecká. 

Nejnovější zprávy