Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtvrtek 19. září 2024

Svátek slaví Zita, zítra Oleg

TikTok dostal obří pokutu kvůli zpracování údajů dětí!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

TikTok dostal obří pokutu kvůli zpracování údajů dětí!

Lenka Kučerová

15. září 2023 15:32

TikTok

Evropská unie udělila čínské aplikaci pro sdílení krátkých videí TikTok pokutu ve výši 345 milionů eur (což odpovídá přibližně 8,5 miliardy Kč) za porušení zákonů o ochraně osobních údajů při zpracování údajů dětí.

Informaci zveřejnil irský úřad pro ochranu osobních údajů (DPC), který má pravomoc vyšetřovat takové případy v rámci Evropské unie.

Provozovatel čínské aplikace nesouhlasí s rozhodnutím a výší pokuty. Argumentuje tím, že již provedl změny v ochraně osobních údajů, které se týkají většiny obvinění.

DPC má významnou roli v regulaci ochrany osobních údajů pro řadu největších světových technologických společností, které působí v Evropské unii.

TikTok je sociální mediální platforma, která umožňuje uživatelům vytvářet, sdílet a prohlížet krátká videa. Platforma TikTok je známá svou zábavnou a rychle se měnící povahou, kde jsou videa obvykle omezena na délku 15 sekund až jedné minuty.

Uživatelé mohou na TikToku vytvářet různé druhy obsahu, včetně tanečních videí, komediálních skečů, hudby, nahrávek, vtipů, krátkých tutoriálů a mnoha dalších kreativních a zábavných prvků.

Platforma je populární mezi mladými lidmi a získala si rozsáhlou uživatelskou základnu po celém světě. TikTok umožňuje uživatelům upravovat svá videa pomocí různých efektů, hudby a nástrojů pro střih. Uživatelé mohou také interagovat s obsahem jiných uživatelů tím, že dávají "lajky", komentují a sdílejí videa.

Nejnovější zprávy