Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 7. července 2024

Svátek slaví Bohuslava, zítra Nora

Univerzální dárek pro každého motoristu? Poradíme, jak blízkým koupit dálniční známku

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Univerzální dárek pro každého motoristu? Poradíme, jak blízkým koupit dálniční známku

Lenka Kučerová

22. prosince 2023 16:10

Ilustrační foto

Dálniční známky je možné zakoupit s dostatečným předstihem, což může být skvělým řešením pro ty, kteří hledají originální dárek pro své blízké. Pokud váháte nad tím, jaký dar vybrat pro svého tatínka, bratra nebo švagra, může být koupě dálniční známky příjemným překvapením pod vánočním stromečkem.

Pro ověření platnosti stávající dálniční známky pro konkrétní vozidlo stačí znát registrační značku vozidla. Poté stačí navštívit webovou stránku www.edalnice.cz a v sekci "Ověření platnosti" zadat registrační značku a stát registrace. Systém vám poté zobrazí přesné datum ukončení platnosti stávající dálniční známky.

Dálniční známku lze zakoupit s předstihem až na tři měsíce dopředu. To může být ideální pro motoristy, jejichž platnost ročního kuponu skončí v prvních měsících roku 2024, neboť mnoho řidičů preferuje nákup dálničních známek na začátku roku.

Proces zakoupení je snadný. Stačí zadat stát registrace, registrační značku a datum začátku platnosti dálniční známky. Následně stačí pouze zaplatit, připravit dárkový poukaz s informacemi o kuponu, zabalit ho a umístit pod vánoční stromeček.

Elektronické roční dálniční známky mají plovoucí platnost jeden rok, což znamená, že je lze zakoupit kdykoli během roku, aniž by omezovaly platnost pro konkrétní kalendářní období.
 

Nejnovější zprávy