Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úterý 2. července 2024

Svátek slaví Patricie, zítra Radomír

V České Třebové se srazily vlaky. Škody jsou astronomické

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

V České Třebové se srazily vlaky. Škody jsou astronomické

Lenka Kučerová

3. prosince 2023 17:42

Srážka nákladních vlaků v České Třebové

V 5:48 hodin v České Třebové minul nákladní vlak návěstidlo zakazující jízdu a srazil se s před ním rozjíždějícím se dalším nákladním vlakem. V důsledku srážky vykolejila lokomotiva a celkem 19 vozů. Drážní inspekce odhadla škody na astronomických 150 milionů korun. 

"Na místě mimořádné události šetří příčiny a okolnosti jejího vzniku tři inspektoři Drážní inspekce, která zahájila vlastní šetření této mimořádné události včetně zpracování závěrečné zprávy," uvedla na svém webu Drážní inspekce.

O události informovali i hasiči, kteří uvedli, že na místě zasahovala profesionální jednotka z Ústí nad Orlicí a jednotka Správy železnic z České Třebové. "Průzkumem bylo zjištěno, že se jedná skutečně o střet 2 nákladních vlaků v depu," napsali hasiči na webu.

Nehoda navzdory katastrofickému výjevu nebyla smrtelná, zraněn byl jeden člověk. "Zraněna byla jedna osoba, kterou si do péče ihned po příjezdu převzala záchranná služka. Provoz na trati není omezen," uvedli hasiči.

Z hlediska výše vzniklé škody jde o jednu z nejhorších železničních událostí v novodobých dějinách Česka. Česká Třebová přitom patří mezi frekventované železniční uzly a hraje klíčovou roli jako strategické železniční centrum.

Nejnovější zprávy