Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 16. září 2024

Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda

V Zoo Praha proběhl křest žirafího mláděte: Samička dostala jméno Johanka!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

V Zoo Praha proběhl křest žirafího mláděte: Samička dostala jméno Johanka!

Nikola Horáková

10. srpna 2024 16:01

Zoo Praha Video

V sobotu dopoledne proběhl v pražské zoo křest samičky žirafy severní núbijské. Mládě dostalo jméno Johanka a jejími kmotrami se staly basketbalové reprezentantky. 

V Zoo Praha proběhl v sobotu slavnostní křest mláděte samičky Žirafy severní núbijské za přítomnosti basketbalových reprezentantek Ilony Burgrové a Ivy Večeřové, které získaly stříbrné medaile na domácím mistrovství světa a také se zúčastnily olympijských her v Londýně.

„Přeju ji hodně zdraví, ať se jí vyhýbají zranění a má spoustu elánu a odvahy se ukázat návštěvníkům, kteří chtějí vidět, jak tato majestátní zvířata žijí,“ řekla během křtu Burgrová.

Samička se narodila 2. července. Vrhnutí zkomplikoval problém s přední nohou, která byla nestabilní, což znamenalo, že musela prvních čtrnáct dní strávit na pevné podlaze v zázemí spolu se svou matkou.

„Měla nestabilní přední končetinu, špatně se jí pohybovala noha v kloubu. Musela být zprvu zavřená v zázemí na měkkém podkladu. Nicméně nyní komplikaci překonala, je ve výběhu se zbytkem stáda a samičce se daří,“ prozradil pro iDNES chovatel Daniel Jančařík. 

Mládě je třicátým potomkem již zesnulého legendárního samce Johana, který zemřel loni v červenci, a samice Faraa, se kterou se Johan pářil loni v dubnu.  

Nejnovější zprávy