Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 21. června 2024

Svátek slaví Alois, zítra Pavla

VIDEO: Robert Fico promluvil poprvé po atentátu! Pustil se do opozice

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

VIDEO: Robert Fico promluvil poprvé po atentátu! Pustil se do opozice

Andrea Malá

5. června 2024 18:07

Robert Fico promluvil poprvé od atentátu na svou osobu.

Slovenský premiér Robert Fico (Smer-SD) ve středu poprvé promluvil k občanům od chvíle, co se v květnu stal obětí atentátu po výjezdním zasedání vlády v Handlové. Na videu, které zveřejnil na sociální síti, uvedl, že do práce by se mohl vrátit na přelomu června a července. Neváhal také kritizovat opozici. 

Fico by se za pár týdnů mohl vrátit do práce, pokud všechno půjde optimálně. K atentátníkovi Juraji C. necítí nenávist, odpouští mu a nehodlá proti němu podniknout jakékoliv kroky, například požadovat náhradu škody.

Útočníka nicméně označil za opozičního aktivistu. Kritice opozičních stran či protivládních médií a některých nevládních organizací věnoval značnou část svého vyjádření. Prohlásil také, že nemá důvod věřit tomu, že šlo o útok "osamělého pomatence". 

Premiér poděkoval lékařům z banskobystrické nemocnice, kteří podle jeho slov zabránili nejhoršímu. Potvrdil také, že aktuálně se o něj ambulantně stará bratislavská Nemocnice svatého Michala. 

Místopředseda slovenské vlády Robert Kaliňák dnes uvedl, že zdravotní stav premiéra se nadále zlepšuje. "Většina závažných komplikací, kterým jsme čelili na začátku, pominula. Teď vyvstávají otázky, které se týkají rekonvalescence, ale ta by mohla být i rychlejší, než jsme původně předpokládali," řekl ministr obrany po jednání vlády. 

Kaliňák zároveň potvrdil, že premiéra budou ambulantně ošetřovat v bratislavské Nemocnici svatého Michala. "Kdy se vrátí do práce, bude záležet na rozhodnutí lékařů i jeho subjektivním pocitu," dodal. 

Specializovaný trestní soud v Pezinku v květnu poslal atentátníka do vazby, je obviněn z pokusu o vraždu slovenského premiéra. Obviněného k soudu eskortovala policie, na místě panovala přísná bezpečnostní opatření. 

Nejnovější zprávy