Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 30. června 2024

Svátek slaví Šárka, zítra Jaroslava

Zemřel Mohamed Al-Fayed (†94). Syna Dodiho, který zahynul s princeznou Dianou, miliardář přežil o 26 let

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Zemřel Mohamed Al-Fayed (†94). Syna Dodiho, který zahynul s princeznou Dianou, miliardář přežil o 26 let

Veronika Jirásková

2. září 2023 6:29

Mohamed Al-Fayed

Miliardář Mohamed Al-Fayed, známý jako bývalý majitel luxusního obchodního domu Harrods a fotbalového klubu Fulham, zemřel téměř 26 let poté, co tragicky při autonehodě v Paříži přišel o svého syna a princeznu Dianu. Tuto smutnou zprávu přinesl deník Daily Mail.

Egyptský podnikatel, který byl známý díky svým investicím do Spojeného království, včetně obchodního domu Harrods a fotbalového klubu Fulham FC, zemřel ve věku 94 let.

Narodil se v Alexandrii a přestěhoval se do Spojeného království v 60. letech, kdy se stal významnou postavou v rozvoji Dubaje. Později se spolu se svými bratry podílel na nákupu společnosti House of Fraser, která vlastnila Harrods, a také hotelu Ritz v Paříži.

Mnozí Britové si ho nejlépe pamatují jako muže, který se nikdy nevzdal pátrání po pravdě ohledně tragické smrti svého syna Dodiho. Dodi Fayed zahynul při autonehodě v Paříži dne 31. srpna 1997, spolu s princeznou Dianou, princeznou z Walesu.

Snažil se po dobu deseti let aktivně prokázat, že princezna Diana zemřela v důsledku plánovaného atentátu, jehož cílem mělo být zabránit jejímu sňatku s muslimským mužem a založení rodiny. Zvláštním obviněním bylo, že princ Philip, manžel britské královny Alžběty, údajně nařídil britským tajným službám, aby zajistily smrt princezny Diany.

Nejnovější zprávy