Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úterý 22. října 2024

Svátek slaví Sabina, zítra Teodor

Známá restaurace na řeckém ostrově okrádá turisty. Dva drinky za 800 eur! A co se dělo dál...

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Známá restaurace na řeckém ostrově okrádá turisty. Dva drinky za 800 eur! A co se dělo dál...

Jana Procházková

6. července 2024 19:08

DK Oyster je na pláži Platis Gialos v Mykonosu.

Plážová restaurace na řeckém Mykonosu šokuje... Dva američtí turisté zaplatili za dva drinky úctyhodných 800 eur! Nečekaný účet objevili až po návratu domů. Tato restaurace byla již dříve obviněna z podvádění turistů a nekalých praktik, což vyvolává další vlnu kritiky.

Restaurace DK Oyster na idylické pláži Platis Gialos v řeckém Mykonosu se stala předmětem kontroverze kvůli vysokým cenám nápojů a jídla. Několik turistů tvrdilo, že byli v restauraci okradeni. Jedním z případů je americký pár, který dle webu 24ur.com ve své recenzi na TripAdvisoru varoval ostatní návštěvníky: „Absolutní podvod! Před odjezdem si dobře ověřte účtenku a svou kreditní kartu, protože vám mohou účtovat příliš vysoké částky."

Drahé ceny této restaurace vyvolaly stovky špatných recenzí, které radí nic netušícím cestovatelům, aby se „drželi stranou“.

K objednání nápojů v notoricky známé jídelně turisty zlákala nabídka lehátek zdarma.

Pár se tedy rozhodl objednat dva drinky, ale později zjistili, že každý drink stál 51 eur. Ještě větší šok je však čekal, když se vrátili do USA a zjistili, že místo očekávaných 102 eur bylo jejich účtováno více než 800 eur. „Bylo nám řečeno, že lehátko bude zdarma při objednání jídla nebo pití. Objednali jsme si dva drinky, každý za 51 eur. Ale když jsme se vrátili do USA, na účtu jsme zjistili poplatek 876 dolarů (810 eur)," napsal naštvaný turista. Manažer restaurace DK Oyster, Dimitrios Kalamaras reagoval tím, že ceny jsou zobrazeny na tabulích u vchodu a návštěvníci jsou povinni utratit minimální částku výměnou za zdarma poskytované lehátko.

Turisté se nyní snaží zpochybnit poplatek ve výši téměř 700 liber u své společnosti vydávající kreditní karty poté, co nikdy nedostali papírovou kopii účtenky.

Přestože účtování vysokých cen není v Řecku nezákonné, předpisy EU vyžadují, aby restaurace inzerovaly celkovou cenu zboží, než požádají o platbu. „POZOR a vyhýbej se tomuto místu!!," dodal nešťastný zákazník.

Manažer DK Oyster Dimitrios Kalamaras často obhajuje nechvalně známé náklady na stolování prostřednictvím odpovědí na Tripadvisoru.

Podle deníku The Mirror, dvěma turistům z Hondurasu, kteří loni strávili dovolenou na Mykonosu, restaurace naúčtovala 600 eur. Objednali si dva smoothie a humří těstoviny, ale obsluha jim nepřinesla jídelní lístky, a tak neviděli ceny. Když dostali účet, zjistili, že jedno smoothie stálo 60 eur. „Chtěl jsem zavolat policii, ale nechtěl jsem mít další problémy," řekl novinám čtyřiatřicetiletý Oscar Maldonado.

V roce 2022 matka s dcerou dokonce zažalovaly restauraci za to, že jim účtovala více než 590 eur za dva koktejly a krevetový salát, informoval Daily Mail. Jejich právník tvrdil, že když zákazníci odmítli platit, zaměstnanci restaurace jim začali vyhrožovat.

Tripadvisor podnikl vzácný krok a v únoru 2023 přidal na stránku s recenzí místa „bezpečnostní varování“, jak uvádí deník Independent.

Nejnovější zprávy