Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 6. října 2024

Svátek slaví Hanuš, zítra Justýna

Zoey (†5) byla nalezena mrtvá: Úřady ji neochránily

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Zoey (†5) byla nalezena mrtvá: Úřady ji neochránily

Adam Souček

3. listopadu 2023 18:15

Topeka Police Department

Smrt Zoey Felix (†5) vyvolala pobouření a mnoho otázek, proč nebylo učiněno více pro ochranu dívky z Kansasu poté, co byly vyjádřeny opakované obavy ohledně jejích životních podmínek.

Ze znásilnění a zabití malé dívky byl obviněn pětadvacetiletý muž. Dívenka zemřela navzdory snaze hasičů zachránit její život na parkovišti u čerpací stanice.

Sousedé byli zprávou o smrti Zoey zdrceni. Opakovaně kontaktovali policii a úřad pro ochranu dětí, ale údajně nikdo nic neudělal.  Zprávy ze zahraničních médií uvádějí, že během 13 měsíců před znásilněním a smrtí dívky, úředníci z kansaského úřadu pro ochranu dětí opakovaně k rodině Zoey vyjížděli.

Rodina od úřadu pomoc odmítla, jak uvádí zpráva ABC News.

Podle KCTV 5 úřad obdržel devět hlášení týkajících se Zoey, z nichž šest bylo dále vyšetřováno.

Dokumenty sahají až do září 2022 a obsahují hlášení o přestupcích jako jsou "špatné podmínky v domácnosti a možné užívání drog v přítomnosti dítěte." V jiných případech byli úředníci povoláni k vyšetření tvrzení o nedostatečném dohledu a matka Zoey byla zatčena za řízení pod vlivem alkoholu, zatímco Zoey seděla na předním sedadle, jak uvádí agentura AP. Podle zprávy se matka přiznala k trestnému činu způsobení těžké újmy na zdraví a řízení pod vlivem alkoholu.

Po údajném incidentu řízení pod vlivem alkoholu byla Zoey umístěna do policejní ochranné vazby, ale téhož večera byla znovu předána svému otci.

Dne 2. října byla Zoey zavražděna 25letým bezdomovcem Mickelem W. Cherrym. Muž byl zadržen v souvislosti s jejím úmrtím méně než 24 hodin po incidentu a uvězněn v okrese Shawnee County Jail, uvedlo policejní oddělení Topeka.

Televizní stanice KWCH 12 informovala, že bydlel ve stejném táboře pro bezdomovce jako rodina Zoey.

Cherry byl následně obviněn z vraždy prvního stupně a znásilnění.

"Smrt Zoey Felixové je nepřijatelnou tragédií," uvedla v prohlášení guvernérka Laura Kellyová. "Moje administrativa navrhla v roce 2021 legislativu, která by umožnila ministerstvu pro děti a rodiny urychlit zveřejňování informací v případech, jako je ten Zoey. Budeme naléhat na zákonodárce, aby návrh zákona předložili již na příštím legislativním zasedání," uvádí magazín People.

Nejnovější zprávy