Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 1. července 2024

Svátek slaví Jaroslava, zítra Patricie

Harry a Meghan nemlčí: První prohlášení k válce v Izraeli!

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054

Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Harry a Meghan nemlčí: První prohlášení k válce v Izraeli!

Andrea Malá

14. října 2023 15:10

princ Harry a Meghan Markle Video

Princ Harry a jeho žena Meghan už mnohokrát ukázali, že jim není lhostejné, co se děje ve světě. V posledních dnech plní stránky médií hlavně válka v Izraeli. Jak se k ní hvězdný pár postavil?

Princ Harry má za sebou aktivní působení ve válečném konfliktu, v řadách britské armády byl v Afghánistánu. V prohlášení společně s Meghan odsoudili násilí, aniž by označili viníka současného dění.

"V nadaci Archewell se s princem Harrym a Meghan, vévodou a vévodkyní ze Sussexu, stavíme proti všem teroristickým činům a brutalitě. Podporujeme naše partnery a organizace na frontě v Izraeli, které urgentně poskytují potřebnou pomoc a pomáhají všem nevinným obětem," stojí v textu podle Vanity Fair

Nynější etapa izraelsko-palestinského konfliktu vypukla na den přesně před týdnem, když radikálové z hnutí Hamás pronikli z Pásma Gazy na území Izraele, kde během teroristického útoku vraždili a brali rukojmí, přičemž desítky jich stále drží neznámo kde.

Izrael zaznamenal do této chvíle 1300 obětí, většinou civilních. Poslední údaje od palestinské samosprávy hovoří o 2215 mrtvých v Pásmu Gazy, jsou mezi nimi i ženy a děti. Dalších více než osm tisíc osob utrpělo zranění.

Nejnovější zprávy