Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Středa 3. července 2024

Svátek slaví Radomír, zítra Prokop

HRŮZNÉ, děti jako rukojmí: Hamás zveřejnil mrazivé VIDEO!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

HRŮZNÉ, děti jako rukojmí: Hamás zveřejnil mrazivé VIDEO!

Jana Procházková

14. října 2023 5:45

Terorista Hamásu drží unesené izraelské dítě v náruči. Video

„Bojovníci Hamásu, projevující soucit s dětmi uprostřed bitev v kibucu Cholit, během prvního dne operace Bouře Al-Aksá,“ hlásá popisek videa, na němž teroristé se zbraněmi na zádech berou do rukou kojence či laskavě promlouvají s malým chlapcem a dávají mu napít.

Palestínští teroristé zveřejnili záběry svých bojovníků v kibucu Cholit, kteří projevují soucit s izraelskými dětmi uprostřed bojů během prvního dne operace Bouře Al-Aksá. Video zjevně pořízené v sobotu zachycuje ozbrojence s kojencem a laskavě hovořící s malým chlapcem, kterému nabízejí nápoj.

V 49sekundovém videu je zachyceno pět ozbrojenců s rozmazanými tvářemi a zkreslenými hlasy, jak drží na klíně nebo v náručí dvě izraelské děti - miminko a předškoláka. Houpají kočárek, péči o ně, dávají malému chlapci pít a obvazují jeho nohu.

V sobotu palestinští teroristé v kibucu Cholit poblíž hranic Pásma Gazy jednali tak, jak podrobně popsala místní obyvatelka Avital Aladgemová, upozornily Novinky. Nakonec ji ozbrojenci Hamásu nechali odejít s dvěma malými dětmi její sousedky, která zůstává stále nezvěstná. Je zcela možné, že na záběrech videa jsou teroristé právě s těmito dětmi. Čtyřletý chlapec a jeho asi pětiměsíční bratr by věkově přesně odpovídali dětem z videa. Malý Negev navíc měl podle Aladgemové zraněnou nohu.

Kibuc Cholit měl kolem dvou set obyvatel a bylo hlášeno, že tam došlo k desítkám obětí během vpádu Hamásu.

Izrael potvrdil více než 1200 obětí vpádu Hamásu, mezi nimiž byly i děti. Izraelský ministr obrany Jo’av Galant informoval o brutálním zavraždění dětí a ukázal fotografie dokumentující tuto tragédii.

Mluvčí izraelské armády Libby Weissová poprvé uvedla, že v kibucu Kfar Aza byla nalezena těla dětí i dospělých se setnutými hlavami.

Izraelská vláda později upřesnila, že došlo k nelidským činům prováděným ozbrojenci Hamásu, ale nelze potvrdit, zda oběťmi byly osoby různého věku a pohlaví, vojáci nebo civilisté.

Hamás popírá, že by během svého vpádu do Izraele zabili nějaké děti a tvrdí, že obvinění jsou vykonstruovaná a plná lží. Skupina odmítá tvrzení o údajném zabíjení dětí a setínání jejich hlav, což označují za sionistickou propagandu proti palestinskému lidu.

Nejnovější zprávy