Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Válka v Izraeli: Hamás propustil první rukojmí, chystá se další uvolnění zadržených osob

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Válka v Izraeli: Hamás propustil první rukojmí, chystá se další uvolnění zadržených osob

Andrea Malá

25. listopadu 2023 10:38

Válka mezi Izraelem a Hamásem

V Pásmu Gazy i dnes pokračuje smluvené čtyřdenní příměří. Tel Aviv dostal seznam 13 rukojmích, které hodlá teroristické hnutí Hamás propustit. Už v pátek radikálové propustili 24 osob, jichž se zmocnili během říjnového vpádu na izraelské území. 

Podle izraelských médií momentálně probíhá prověrka seznamu lidí, kteří mají být propuštěni, ze strany bezpečnostních činitelů. Rodiny již byly informovány, jména ale budou zveřejněna až po propuštění zadržených osob.

Boje se v pátek opravdu zastavily a do Pásma Gazy začala proudit humanitární pomoc. Konkrétně podle serveru Times of Israel překročila nákladní vozidla s palivem hraniční přechod Rafah. 

Izraelská armáda ještě před zahájením příměří zlikvidovala další podzemní tunely v oblasti nemocnice Shifa ve městě Gaza, informovala CNN. Rovněž byly dokončeny operační přípravy před pauzou v bojích. 

Izraelci také shodili do Pásma Gazy letáky, v nichž upozorňují zdejší obyvatele, aby se nevraceli do svých domů na severu enklávy, protože jde stále o válečnou zónu. Hamás přitom lidi k návratu vyzval, jakmile příměří začne. 

Nejnovější zprávy