Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Středa 3. července 2024

Svátek slaví Radomír, zítra Prokop

Hororové, strašné obrázky. Hamás zavraždil malé děti, Izrael zveřejnil tyto drastické fotky

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Hororové, strašné obrázky. Hamás zavraždil malé děti, Izrael zveřejnil tyto drastické fotky

Jana Procházková

12. října 2023 22:11

Válka mezi Izraelem a Hamásem

Fotografie zachycující hrůzný teroristický útok Hamásu jsou šokující a emocionálně náročné. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu ukázal tyto fotografie při setkání s americkým ministrem zahraničí Antony Blinkenem, aby zdůraznil tragický dopad teroristických útoků a získal podporu pro izraelský postoj. Je důležité, aby světoví lídři a veřejnost byli informováni o tragických událostech v konfliktním regionu, ať už na straně Izraele nebo Palestiny.

POZOR, článek zobrazuje snímky, které by neměli vidět osoby citlivější a děti.

"Hamás je nehumánní. Hamás je ISIS," napsala k částečně začerněným snímkům kancelář izraelského premiéra Benjamina Netanjahua na sociální síti X.

Snímky ukázal izraelský premiér americkému ministrovi zahraničí Blinkenovi během jeho návštěvy Izraele, potom se rozhodl je zveřejnit i na internetu. První snímek ukazuje zavražděného kojence v kaluži krve v kolíbce. Na dalších dvou snímcích jsou zcela ohořelá těla malých miminek, která už nejdou identifikovat.

Turecká agentura Anadolu dříve uvedla, s odvoláním na mluvčího izraelské armády, že neexistuje žádný důkaz o tom, že by teroristé z Hamásu během sobotního útoku sťali hlavy dětem. Izraelská vláda ale později zpochybňující zprávy o vraždách kojenců popřela a ve čtvrtek zveřejnila fotografie z místa, kde došlo k masakru prováděnému Hamásem.

"Toto jsou fotky, které premiér Netanjahu ukázal americkému ministrovi zahraničí Antonymu Blinkenovi. Varování: Jsou to děsivé snímky dětí, které zavraždila a upálila monstra z Hamásu," napsala kancelář.

Jak byly útoky Hamásu šílené, dokazují svědectví o tom, že teroristé setnuli hlavy malým dětem. Česká velvyslankyně v Izraeli Veronika Kuchyňová Šmigolová pro Novinky.cz uvedla, že viděla fotky těchto děti. „Bohužel je to potvrzená informace, izraelská vláda a armáda k tomu mají obrázky, které jsou opravdu hororové, opravdu strašné,“ sdělila.

Teroristé zaútočili na území Izraele v sobotu a podle deníku Times of Israel měly jejich útoky na svědomí přes 1 300 lidí na izraelském území. V reakci na to vyhlásil Izrael totální blokádu Pásma Gazy a začal ho intenzivně bombardovat. 

Nejnovější zprávy