Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 18. října 2024

Svátek slaví Lukáš, zítra Michaela

Apple odhalil čtyři iPhony 15 s USB-C a dvoje nové Apple Watch

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Apple odhalil čtyři iPhony 15 s USB-C a dvoje nové Apple Watch

Lenka Kučerová

12. září 2023 22:41

iPhone 15

Apple dnes představil dvoje nové hodinky Apple Watch Ultra 2 a Apple Watch Series 9. Odhalení se také dočkaly hned čtyři modely iPhone 15.

Apple dnes představil iPhone 15 a iPhone 15 Plus v matném provedení s probarveným černým sklem na zadní straně a novými zaoblenými hranami hliníkového těla s jemnou texturou. V obou modelech je Dynamic Island a vyspělou fotosoustavu, která pomůže uživatelům zachytit každodenní momenty. S 48MP hlavním fotoaparátem uživatelé pořídí snímky v supervysokém rozlišení a díky novému dvojnásobnému přiblížení si budou moct vybrat z celkem tří úrovní optického zoomu.

Nový Phone 15 a iPhone 15 Plus nabízejí displej o velikosti 6,1 a 6,7 palců a super Retina XDR displej se hodí na streamování tréninků v Apple Fitness+ a hraní her. Zásluhou HDR jasu, který nyní dosahuje až 1600 nitů, vypadají HDR fotky a videa lépe než kdy dříve. A při slunečném počasí dosahuje maximální jas venku až 2000 nitů, což je ve srovnání s předchozí generací dvojnásobek.

iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max jsou vyrobené z leteckého titanu. Moderní design přináší také nově tvarované hrany a nastavitelné tlačítko Akce, které uživatelům umožňuje přizpůsobit si práci s iPhonem podle svého. Vylepšený fotoaparát nabízí ekvivalent sedmi profesionálních objektivů včetně pokročilého 48MP hlavního fotoaparátu, který zaručuje výchozí kvalitu fotek se supervysokým rozlišením 24 MP, portrétů nové generace s úpravou hloubky a ostrosti, vylepšení nočního režimu a Smart HDR a exkluzivně u iPhonu 15 Pro Max zcela nového fotoaparátu s pětinásobným přiblížením. 

Modely iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max jsou dostupné v 6,1palcovém a 6,7palcovém provedení. Všechny nové telefony navíc přichází s USB-C portem.

Apple také představil Apple Watch Ultra 2, které přináší čip S9 SiP, nové gesto poklepání, nejjasnější displej, který kdy Apple vytvořil, rozšířený dosah ve vyšších nadmořských výškách, Siri přímo v hodinkách, funkci Přesné hledání pro iPhone a pokročilé funkce pro vodní dobrodružství.

Hodinky Apple Watch Ultra 2 pohání watchOS 10, který přináší přepracované aplikace, novou Chytrou sadu, nové funkce pro cyklistiku, možnosti pro prozkoumávání okolí a nový ciferník Modular Ultra. Se všemi novými funkcemi mají Apple Watch Ultra 2 stejnou výdrž 36 hodin při běžném užívání a až 72 hodin v režimu nízké spotřeby.

Apple Watch Series 9 pak přináší vylepšení jako například korunka Digital Crown a Taptic Engine, spolu s gesty jako klepnutí, přejetí po displeji, zdvižení zápěstí nebo ztlumení hodinek zakrytím rukou. Uživatelé mohou hodinky snadno ovládat jednou rukou pomocí nového gesta dvojitým poklepáním bez kontaktu s displejem. Výdrž baterie je až 8 hodin.

Nejnovější zprávy