Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 18. října 2024

Svátek slaví Lukáš, zítra Michaela

Je iPhone 12 škodlivý? Francouzi mají obavy, Apple trvá na bezpečnosti přístroje

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Je iPhone 12 škodlivý? Francouzi mají obavy, Apple trvá na bezpečnosti přístroje

Andrea Malá

13. září 2023 14:42

Ilustrační fotografie.

Technologický gigant Apple v úterý představil svým zákazníkům nové iPhony, zároveň ale musel řešit potíže s jedním ze starších modelů. Francouzské úřady nařídily zastavení prodeje verze iPhone 12. Důvodem je elektromagnetické záření. 

Informovala o tom BBC. V Česku je iPhone 12 stále v prodeji, model s pamětí o velikosti 64 GB si člověk pořídí za 15 tisíc korun.

Francouzský regulační úřad ANFR vzkázal společnosti, aby se pokusila problém vyřešit aktualizací softwaru. Pokud by to nešlo, bude nucena svolat všechny telefony, které v zemi galského kohouta prodala. 

Firma napadla závěry regulátora a poskytla mu vlastní výsledky z laboratoří, které pro ni zpracovala nezávislá třetí strana. iPhone 12 podle ní neodporuje celosvětově nastaveným limitům. Také WHO se problematikou dříve zabývala, přičemž dospěla k závěru, že nejsou důkazy o škodlivosti záření přístroje pro člověka.

Apple v úterý představil iPhone 15 a iPhone 15 Plus v matném provedení s probarveným černým sklem na zadní straně a novými zaoblenými hranami hliníkového těla s jemnou texturou. V obou modelech je Dynamic Island s vyspělou fotosoustavou, která pomůže uživatelům zachytit každodenní momenty. 

Modely iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max jsou dostupné v 6,1palcovém a 6,7palcovém provedení. Všechny nové telefony navíc přichází s USB-C portem.

Nejnovější zprávy