Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Přání na nový rok 2024: Čaputová s Pavlem a další uzavírají rok 2023. A to i vládní kritikou

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Přání na nový rok 2024: Čaputová s Pavlem a další uzavírají rok 2023. A to i vládní kritikou

Jana Procházková

31. prosince 2023 16:55 | Aktualizováno: 31. prosince 2023 17:15

Zuzana Čaputová

Stejně jako každý rok nám i letošní Silvestr přináší silvestrovská přání politiků do nadcházejícího roku 2024 a zároveň nám umožňuje zpětný pohled na události, které nás provázely během uplynulého roku 2023.

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová se na konci své prezidentské kariéry rozhodla ohlédnout za posledním kompletním rokem ve své funkci prostřednictvím povedeného videa. V tomto záznamu se objevuje několik klíčových okamžiků, včetně setkání s prezidentem Petrem Pavlem. Čaputová v něm sdílí své pocity a vzpomínky na události, které formovaly uplynulý rok. Její rozhodnutí neobhajovat prezidentský úřad v roce 2024 dodává tomuto období zvláštní význam.

Alena Schillerová, předsedkyně poslaneckého klubu ANO, se v závěru roku rozhodla ohlédnout za událostmi, které ji ovlivnily, včetně radostného okamžiku spojeného s narozením její vnučky Laury. Schillerová se v emotivním pohledu zpět na uplynulý rok podělila o své pocity a dojmy z významných událostí, které formovaly její život a práci.

Vít Rakušan ze STAN ve svém rozsáhlém reflexi kritizoval pětikoalici za přílišnou ochotu uzavírat kompromisy a dohody bez ohledu na zásadní principy. Vyjádřil obavy o směřování vládního uskupení a zdůraznil potřebu více pevnosti v rozhodování ve prospěch správných a jasných opatření.

Premiér Petr Fiala z ODS naopak v krátkém a optimisticky laděném sdělení vyjádřil přání do nového roku a nechal prostor pro naději a pozitivní očekávání.

Nejnovější zprávy