Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Česko a polovina světa už mají rok 2024, Amerika na nový rok stále čeká. V Praze hlídkují ozbrojení policisté

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Česko a polovina světa už mají rok 2024, Amerika na nový rok stále čeká. V Praze hlídkují ozbrojení policisté

Lenka Kučerová

31. prosince 2023 20:55 | Aktualizováno: 1. ledna 2024 0:00

Policie dohlíží na silvestrovské oslavy

Polovina světa už přivítala nový rok 2024. Jako první do něj vstoupili obyvatelé atolu Kiritimati ve státě Kiribati, a to už v 11:00. Následovaly oslavy obyvatel Nového Zélandu, Japonska a Číny. O půlnoci se k nim přidalo Česko i Evropa a přechod na nový rok završí k ránu Amerika.

Atol Kiritimati leží více než 2000 kilometrů jižně od Honolulu na havajském souostroví a příchod nového roku oslavil tradičně jako první už v 11:00 našeho času.

Nový Zéland vkročil do nového roku ve 12:00, Sydney a Japonsko následovaly ve 14:00 a 16:00. Čína vstoupila do nového roku v 17:00 s impozantním ohňostrojem v Hongkongu.

Video: Novoroční ohňostroj v Sydny | YouTube

Evropa oslavila s menšími odchylkami příchod roku 2024 o půlnoci místního času. Slavit se ale v Česku začalo už o několik hodin dříve. Policisté na síti X uvedli, že s příchodem silvestrovské noci již v Praze řešili několik přestupků kvůli použití pyrotechniky.

"Všem přestupcům uložili pokuty a nadále budou další takové jednání aktivně řešit. Všem ostatním, kteří vyhlášku dodržují, moc děkujeme," uvedli policisté. Dodali, že do pražských ulic nasadili i policisty s dlouhými zbraněmi. "Společně se svými kolegy dohlížejí na veřejný pořádek a jsou připraveni udělat maximum pro Vaše klidné prožití oslav příchodu Nového roku."

Video: Oslavy příchodu nového roku v Hongkongu | YouTube

Ve Spojených státech se příchod nového roku slaví k našemu ránu, zatímco americká Samoa vstoupí do nového roku jako jedna z posledních, v pondělí v době, kdy bude v Česku 12:00 hodin. Celý svět bude pak psát nový letopočet.

Nejnovější zprávy