Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Silvestr byl letos klidný, hodnotí oslavy záchranáři a hasiči

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Silvestr byl letos klidný, hodnotí oslavy záchranáři a hasiči

Lenka Kučerová

1. ledna 2024 9:57

Ilustrační fotografie

Silvestrovské oslavy v Praze tento rok proběhly klidněji než předchozího roku. Zdravotničtí záchranáři evidovali o desetinu méně událostí než v předchozím roce. 

Z centra města bylo do nemocnic převezeno 13 osob, z nichž sedm utrpělo úrazy způsobené pyrotechnikou. Počet požárů vyvolaných pyrotechnikou se snížil z 55 na 46 ve srovnání s loňským rokem, uvedli záchranáři a hasiči prostřednictvím sociální sítě X.

"Celkově jsme za noční službu zpracovali a realizovali 229 událostí, což představuje snížení o zhruba 10 % oproti loňskému roku," uvedli záchranáři na síti X. Jejich intervence zahrnovala péči o lidi s zdravotními problémy a úrazy spojenými s konzumací alkoholu, včetně násilí a pádů.

Na Václavském a Staroměstském náměstí bylo ošetřeno 28 osob, což se podobalo loňským oslavám. Počet osob převezených do nemocnic a úrazů způsobených pyrotechnikou byl také srovnatelný s předchozím rokem.

Záchranáři na síti X informovali o celkově 45 případech spojených s oslavami nového roku, přičemž krátce po půlnoci upozornili na jednu událost, kde osoba utrpěla trvalé následky po úrazu zábavní pyrotechnikou.

Požáry způsobené zábavní pyrotechnikou v Praze za poslední léta klesly. "Celkem jsme zasahovali u 71 událostí. Požárů, které souvisely se zábavní pyrotechnikou, bylo 46," uvedli hasiči na síti X. V předchozích dvou letech bylo takových požárů 55 a 57. V noci na 1. ledna v Praze hořely křoviny, odpady a plastové kontejnery, informoval mluvčí hasičů Martin Kavka.

Nejnovější zprávy