Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 16. září 2024

Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda

Byly to peníze na důchody! Česká pošta řeší šokující případ zpronevěry

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Byly to peníze na důchody! Česká pošta řeší šokující případ zpronevěry

Andrea Malá

9. srpna 2024 17:41

Česká pošta

Česká pošta zakročila v případu zpronevěry svěřených peněz u několika partnerských pošt, které provozovala soukromá firma. Státní podnik o tom v pátek informoval na webu. Lidé podle pošty o své peníze nepřijdou. 

Firma podle České pošty provozovala 17 poboček Partner a zpronevěřila svěřené peníze v řádu jednotek milionů korun. Šlo o finanční prostředky určené k výplatě poštovních poukázek a důchodů.

"Česká pošta po svém zjištění o těchto manipulacích okamžitě vypověděla smlouvy na provozování všech 17 pošt Partner a podala trestní oznámení. Starostové dotčených obcí jsou o situaci informováni. Důchody, které měly být vyplaceny na 17 poštách Partner, budou adresátům předány buď na poště, která bude poskytovat poštovní služby místo dosavadní pošty Partner, nebo pracovníky kontaktní sítě, kteří adresátům doručují listovní zásilky," uvedl státní podnik.

Pošta přišla na finanční machinace provozovatele díky svému kontrolnímu systému a zdůraznila, že klienti o žádné peníze, které jí svěřili, nepřišli. 

Poštovní služby budou v daných lokalitách zajišťovány náhradními pobočkami, seznam je k dohledání na webu České pošty. Ve střednědobém horizontu mají být otevřeny pošty Partner s novými provozovateli.

Nejnovější zprávy