Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 6. října 2024

Svátek slaví Hanuš, zítra Justýna

Do kdy objednat dárky, aby stihly dorazit? Přepravci zveřejnili termíny

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Do kdy objednat dárky, aby stihly dorazit? Přepravci zveřejnili termíny

Lenka Kučerová

12. prosince 2023 19:10

Česká pošta

Vánoce jsou za dveřmi a pokud rádi sháníte dárky na poslední chvíli, měli byste si pospíšit. Podle sdělení přepravců máte zhruba týden na to, aby vám stihly dorazit. Pak už jejich doručení nedokáží garantovat.

Česká pošta doporučuje předat balík do přepravy České pošty do středy 20. prosince. Pošta to uvedla na svém webu s tím, že i v případě balíků předaných do přepravy České pošty po tomto datu vyvine maximální úsilí pro jejich včasné dodání v mezích stanovených poštovními podmínkami. 

PPL doručuje balíky do 22. prosince včetně. Jak ale upozorňuje na webu, doručení bude záviset na tom, jestli stihne e-shop balík expedovat. "Pokud to bude ve čtvrtek 21. prosince, přes 98 % takových zásilek v pátek 22. prosince doručíme na adresu nebo do výdejního místa či boxu," uvedlo PPL.

Zásilkovna doručení do Štědrého dne negarantuje, ale pokud e-shop, ve kterém nakoupíte vánoční dárky, podá zásilku na depu nejpozději 20. prosince, udělá podle sdělení na webu maximum, abych ji doručila do Vánoc.

DPD na svém webu uvedla, že pro doručení balíčku před Vánoci je potřeba, aby odesílatel, typicky e-shop, předal balíček k přepravě nejpozději ve středu 20. prosince.

Nejnovější zprávy