Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtvrtek 19. září 2024

Svátek slaví Zita, zítra Oleg

Stovky lidí přijdou o práci. Česká pošta ohlásila propouštění

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Stovky lidí přijdou o práci. Česká pošta ohlásila propouštění

Lenka Kučerová

15. září 2023 19:30

Česká pošta

Česká pošta propustí téměř tři stovky svých zaměstnanců. Většina podle sdělení pošty pracuje na manažerských a administrativních postech a na podpůrných funkcích.

Česká pošta na svém webu uvedla, že postupně realizuje sadu opatření vedoucích k její stabilizaci, která je důležitou částí transformace. V rámci úsporných opatření v provozních nákladech a počtu využívaných objektů se proto rozhodla i pro redukci zaměstnanců.

Českou poštu proto opustí ke konci roku 282 pracovníků. Podle sdělení pošty většina z nich pracuje na manažerských a administrativních postech a na podpůrných funkcích.

"Redukce vyplývá ze systémových opatření, která již firma dříve zavedla v souvislosti s rušením 300 poboček a s úpravou délky doručování listovních zásilek. Odchody se budou týkat všech centrálních pracovišť pošty po celé České republice," uvedla pošta.

"Úspora, které příští rok aktuálním snížením počtu zaměstnanců docílíme, je 200 milionů korun. Postupně pracujeme na dalších opatřeních souvisejících s transformací České pošty," doplnil zástupce generálního ředitele České pošty Miroslav Štěpán.

Česká pošta už záměr hromadného propouštění oznámila Úřadu práce i odborové organizace působící v rámci pošty.

Nejnovější zprávy