Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Středa 25. září 2024

Svátek slaví Zlata, zítra Andrea

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov je údajně po operaci. Nepovedla se

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov je údajně po operaci. Nepovedla se

Lenka Kučerová

18. září 2023 17:20

Putinův poskok Razman Kadyrov

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov se údajně nachází v kritickém zdravotním stavu v nemocnici a hrozí, že upadne do kómatu, prohlásil zástupce Hlavního zpravodajského ředitelství ministerstva obrany Andrij Jusov podle agentury Ukrinform. Nejnovější informace tvrdí, že je po operaci, která se nepovedla.

"Můžeme potvrdit, že (Kadyrov) má další vážné zhoršení své chronické nemoci a posledních několik dní je ve velmi vážném stavu," uvedl minulý týden Jusov.

Ukrajinský list Obozrevatel nově přišel s informací, že se měl Kadyrov podrobit transplantaci ledviny. Ta údajně neproběhla podle plánu a neobešla se bez komplikací. Kadyrov je tak údajně v bezvědomí v jednom z moskevských lékařských ústavů. 

Spekulace o jeho zdravotním stavu se šířily na internetu už nějakou dobu. Kadyrov se je ale vždy snažil vyvrátit. Naposledy sdílel v neděli video, ve kterém uvádí, že je v pořádku. "Doporučuji každému, kdo na internetu nedokáže rozeznat pravdu od lži, aby se šel projít na čerstvý vzduch a dal si hlavu do pořádku," řekl na videu. Není ale jasné, kdy jej natočil, a jeho pravost nelze ověřit.

Podle dlouhodobých spekulací se ale zpráv Kadyrovovy problémy s játry a ledvinami horší. Diskuze o jeho špatném zdravotním stavu se v minulosti objevily na několika telegramových účtech a jeho syn Adam dokonce žádal "nejvyššího" o ochranu pro svého otce.

Server Moscow Times také upozornil na možné závažné onemocnění ledvin, k němuž si Kadyrov měl přivolat specialistu ze Spojených arabských emirátů. Někteří lidé spekulovali o předmětu, který Kadyrov nosil na ruce, ale Kadyrov vysvětlil, že se jedná o prsten, který slouží k monitorování jeho denní náboženské aktivity.

Nejnovější zprávy