Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Středa 25. září 2024

Svátek slaví Zlata, zítra Andrea

VIDEO: Kadyrov pochválil syna za útok na vězně. Záběry kolují po sítích

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

VIDEO: Kadyrov pochválil syna za útok na vězně. Záběry kolují po sítích

Andrea Malá

26. září 2023 9:17

Putinův poskok Razman Kadyrov

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov je známým spojencem Vladimira Putina a také otcem s poněkud zvláštními výchovnými metodami. Dospívající syn Adam si totiž vysloužil pochvalu za napadení vězně, který je podezřelý ze spálení koránu. 

Kadyrov musel poměrně nedávno odrážet spekulace, že je v kómatu nebo dokonce po smrti. V ohrožení života je nepochybně vězeň Nikita Žuravel, kterého Čečenci podezřívají ze spálení koránu a domnívají se, že za to musí být náležitě potrestán.

Na sociálních sítích se objevilo video v hlavní roli s patnáctiletým synem čečenského vůdce. Adam na zveřejněných záběrech mlátí a kope Žuravela, který se nejprve kryje, zatímco sedí na židli, dokud z ní není povalen na tvrdou zem. 

"Zmlátil ho a udělal správnou věc," napsal Ramzan Kadyrov o svém synovi na telegramu a dodal, že je na čin dospívajícího chlapce hrdý. Video podle něj bylo třeba zveřejnit kvůli vyvrácení pochybností o průběhu celé události. 

Žuravel se totiž Čečenců tak úplně nezalekl a na incident, který se odehrál už před několika týdny, si postěžoval ruské ombudsmance. Ta však dala od případu ruce pryč a předala ho čečenskému veřejnému ochránci práv. 

Nejnovější zprávy