Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Středa 25. září 2024

Svátek slaví Zlata, zítra Andrea

Co se děje s Kadyrovem? Rusko přiznává, že také neví

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Co se děje s Kadyrovem? Rusko přiznává, že také neví

Lenka Kučerová

19. září 2023 12:15

Dmitrij Peskov

Ruská vláda tvrdí, že nedisponuje žádnými informacemi o zdravotním stavu čečenského vůdce Ramzana Kadyrova. Uvedl to v pondělí mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. Kadyrov má být podle spekulací v kritickém stavu v nemocnici.

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov se údajně nachází v kritickém zdravotním stavu v nemocnici a hrozí, že upadne do kómatu, prohlásil v sobotu zástupce Hlavního zpravodajského ředitelství ministerstva obrany Andrij Jusov podle agentury Ukrinform

Druhý den se ale objevil videozáznam, na kterém byl čečenský vůdce zachycen během procházky. "Důrazně doporučuji každému, kdo neumí na internetu rozlišit pravdu od lží, jít se projít, nadýchat se čerstvého vzduchu a uspořádat si myšlenky," uvedl v doprovodném komentáři. Nebylo však jasné, kdy videozáznam vznikl a jeho pravost nelze ověřit.

Nejnovější informace přitom tvrdí, že je po operaci, která se nepovedla. Ukrajinský list Obozrevatel nově přišel se zprávou, že se měl Kadyrov podrobit transplantaci ledviny. Ta údajně neproběhla podle plánu a neobešla se bez komplikací. Kadyrov je tak údajně v bezvědomí v jednom z moskevských lékařských ústavů. 

Podle dlouhodobých spekulací se ale zpráv Kadyrovovy problémy s játry a ledvinami horší. Diskuze o jeho špatném zdravotním stavu se v minulosti objevily na několika telegramových účtech a jeho syn Adam dokonce žádal "nejvyššího" o ochranu pro svého otce.

Server Moscow Times také upozornil na možné závažné onemocnění ledvin, k němuž si Kadyrov měl přivolat specialistu ze Spojených arabských emirátů. Někteří lidé spekulovali o předmětu, který Kadyrov nosil na ruce, ale Kadyrov vysvětlil, že se jedná o prsten, který slouží k monitorování jeho denní náboženské aktivity.

Nejnovější zprávy