Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úterý 2. července 2024

Svátek slaví Patricie, zítra Radomír

Chladnokrevná vražda v prokletém Klánovickém lese: Muže (†32) a holčičku (†2 měs.) vrah sledoval?

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Chladnokrevná vražda v prokletém Klánovickém lese: Muže (†32) a holčičku (†2 měs.) vrah sledoval?

Jana Procházková

18. prosince 2023 7:12

Páteční vražda v Klánovickém lese

Pražští kriminalisté stále intenzivně pracují na pátrání po střelci, který v pátek kolem 15. hodiny v Klánovickém lese, kterému lidé už říkají prokletý, zastřelil vrah Martina (32) i s jeho dcerkou (†2 měs.). Tato situace udržuje napjatou atmosféru mezi místními obyvateli. Nicméně podle starostky městské části není důvod k obavám.

Setkali se náhodně v Klánovickém lese, nebo sledoval vrah Martina (32) a jeho dvouměsíční dcerku v kočárku? Vznikl mezi nimi konflikt, který by mohl vést k brutálnímu dvojnásobnému útoku?

Policie strávila pátráním v lese v pražských Klánovicích dlouhých 25 hodin. Od páteční třetí hodiny odpoledne, kdy náhodná svědkyně zavolala na linku 112 ohledně výstřelů a odkázala na muže ležícího nedaleko kočárku, až po sobotní odpoledne.

Vražda vyvolává stále více otazníků. Měl zastřelený Martin nepřátele tak nebezpečné, že na to doplatil i s vlastní dcerkou? Kam se vrah vypařil? Proč policie nepátrá v širším okolí? Co dělala náhodná svědkyně v lese? A už jsou výsledky pitvy, která upřesní čas střelby? Otazníků je stále mnoho. 

„Kriminalisté ukončili ohledání místa činu. Les je nyní přístupný, v okolí nicméně probíhá zvýšená aktivita policejních hlídek,“ oznámil včera policista Jan Rybanský.

Lidé už chodí na místo tragédie, kde  vzdávají hold oběma obětem tím, že přinášejí květiny, svíčky a plyšové hračky na okraj lesa, aby si připomněli malou holčičku. Lidé na místě sdílejí informace, že muž s rodinou se do Klánovic přistěhoval před několika lety z Roudnicka a měl zde kromě dvouměsíční dcery i staršího syna s manželkou. O možném motivu tragédie odmítají spekulovat. Podle informací Aha! se zdá, že Martin, který byl zastřelen, a jeho vrah se znali. Mohlo jít o nevyřešené spory nebo odplatu? Policie však odmítá komentovat průběh vyšetřování. Šlo tedy o vyřizování účtů z dávné doby? Policie bude muset pátrat v minulosti oběti, protože málokterý vrah by vraždil zbytečně dvouměsíční miminko, když se nejedná o potenciálního svědka. Takováto vražda by byla zcela zbytečná. Nabízí se tedy vražda ze msty nebo že šlo o příliš narušeného jedince.

Provedl zavražděný muž vrahovi něco tak silného, že muselo dojít k tak závažné události? Nebo šlo o náhodu? Případ nadále budeme sledovat.

„Vzhledem ke skutečnosti, že jedním se zavražděných je dítě, nelze v tomto smyslu poskytovat podrobnější informace,“ uvedla policie.

Policie vyzývá veřejnost o spolupráci v rámci pátrání. "Obracíme se především na motoristy s palubními kamerami, kteří projížděli v pátek mezi 7. a 17. hodinou okolím Klánovického lesa, aby nám poskytli své videozáznamy." Každý, kdo má relevantní informace k případu vraždy, může kontaktovat policii na čísle 731 553 135 nebo poslat e-mail na adresu: krpa.skpv.ook.podatelna@pcr.cz.

Nejnovější zprávy