Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtvrtek 4. července 2024

Svátek slaví Prokop, zítra Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje

Vražda v Klánovickém lese: Policie je bezradná, dnešní pátrání ukončila

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Vražda v Klánovickém lese: Policie je bezradná, dnešní pátrání ukončila

Jana Procházková

20. prosince 2023 16:29

Policejní manévry na místě vraždy v Klánovicích.

Dvoudenní policejní pátrací operace v Klánovickém lese byla ukončena. Cílem bylo nalézt jakékoliv stopy vedoucí k identifikaci střelce, který je podezřelý ze smrti malé holčičky a jejího otce.

Policie ukončila dvoudenní pátrací operaci na místě vraždy v Klánovickém lese ve středu před čtvrtou hodinou odpoledne. Žádná podezřelá osoba nebo aktuální hrozící riziko nebyly nalezeny.

"Nenašli jsme v něm nikoho, kdo by se tam skrýval, byl nebezpečný a ani nic, co by aktuálně naznačovalo jakékoliv hrozící riziko," prozradila policie.

​ "V lese hledáme cokoliv, co má něco společného s případem," uvedla ve středu v ranních hodinách policie, která dvojnásobnou vraždu v Klánovickém lese vyšetřuje už od pátku 15. prosince.

Druhý den v řadě policisté systematicky prohledávali les. Na místě bylo do akce nasazeno mobilní operační centrum, stovky policistů a jejich kolegové s vycvičenými psy a na koních.

"Žádáme, aby dnes nikdo nevstupoval do prostoru lesa," vyzvala dnes ráno policie občany. 

Ve stejném duchu byl postup i v úterý, kdy se rozsáhlé prohledávání lesa v pražských Klánovicích rozběhlo. Kvůli rychle nastupující tmě však muselo být ukončeno již ve 16:00.

Policisté v úterý pročesávali Klánovický les také. Začali ve východní části a rozšířili své pátrání na další oblasti. V operaci bylo zapojeno 250 policistů, včetně speciální pořádkové jednotky. Oznámení o vraždě, která má oběti dvouměsíční holčičku a jejího pětatřicetiletého otce, dorazilo k policistům v pátek kolem 15. hodiny. Svědkyně v pátek popsala, že ve Klánovickém lese slyšela několik výstřelů.

Nejnovější zprávy