Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úterý 2. července 2024

Svátek slaví Patricie, zítra Radomír

Střelec z FF v Praze se sám přiznal k vraždám v Klánovickém lese

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Střelec z FF v Praze se sám přiznal k vraždám v Klánovickém lese

Lenka Kučerová

27. prosince 2023 15:38

Policejní manévry na místě vraždy v Klánovicích.

Během prohlídky domu v Hostouni na Kladensku byl minulý týden objeven dopis, v němž se pachatel útoku z filozofické fakulty přiznal k dvojnásobné vraždě v Klánovickém lese. Uvedl to Deník N s tím, že tato písemná zpráva se stala jedním z klíčových důkazů, o něž se vyšetřovatelé opírali. 

Na náměstí Jana Palacha v Praze došlo minulý čtvrtek ke kruté střelbě, která se stala nejhorším případem v dějinách Česka a druhým nejhorším v EU. Střelec David K vraždil v budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, přičemž 14 lidí přišlo o život a mnoho dalších bylo zraněno.

Střelec poté spáchal sebevraždu. Před tím zabil svého otce na Kladensku a měl rovněž na svědomí dvojnásobnou vraždu v Klánovicích. Policie ale až nyní řekla, jak k tomuto zjištění dospěla. Dosud se odkazovala na balistiku, která potvrdila použití stejné zbraně.

Policie tak už před Vánoci potvrdila, že střelec, který v Praze ve čtvrtek zabil 14 lidí, vraždil před nedávnem i v Klánovicích, kde zastřelil muže a malé dítě. 

"Balistická expertiza prokázala SHODU zbraně, která byla použita v Klánovickém lese, se zbraní, která byla nalezena v domě, kde bydlel střelec z univerzity," uvedla policie na síti X.

Pražští kriminalisté už dříve uvedli, že útočník byl v okruhu podezřelých v případu dvojnásobné vraždy v Klánovickém lese, ke které došlo předminulý týden v pátek. 

Nejnovější zprávy