Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 30. června 2024

Svátek slaví Šárka, zítra Jaroslava

Drastické detaily střelby na FF: Vrah pálil do otce i matky, zasáhl je před zraky jejich dcer

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Drastické detaily střelby na FF: Vrah pálil do otce i matky, zasáhl je před zraky jejich dcer

Lenka Kučerová

9. ledna 2024 19:05

Policie zasahuje na místě střelby na FF UK. (21.12.2023)

Tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, při níž zemřelo 14 lidí, si vyžádala několik desítek zraněných, včetně rodiny ze Spojených arabských emirátů. Manželé Rowdah Al Mehrezi a Ahmed Ibrahim Obaid Ali Al Ali a jejich dvě děti ve věku 8 a 10 let byli zasaženi střelbou, když se nacházeli přímo v centru dění. Uvedl to server The National News s tím, že jsou v současné době v nemocnici, kde se léčí z vážných zranění.

Rodina ze Spojených arabských emirátů zažila chvíle hrůzy během dovolené v Praze. Při procházce vánočním hlavním městem se ocitli na špatném místě ve špatný čas. Během střelby mladého vraha na filozofické fakultě byl manžel Ahmed Ibrahim zasažen dvěma kulkami do ramene a klíční kosti.

Jeho manželka Rowdah okamžitě reagovala a odvedla své dvě dcery z dosahu střelce. Poté se vrátila ke svému manželovi, který volal o pomoc na zemi. Když se ale vrátila na místo, byla zasažena střelami do jater, střev a plic. Přestože jejich životy byly v ohrožení, podařilo se lékařům oba zachránit.

Podle informací Lidových novin se nyní nacházejí v Ústřední vojenské nemocnici ve stabilizovaném stavu. Koncem týdne budou přemístěni do Mnichova. Dcery jsou již doma a v pořádku.

Starší bratr postřelené ženy vyjádřil vděčnost za podporu od vlády Spojených arabských emirátů, která je údajně ohromující. Ocenil podporu a modlitby, které dostala jeho rodina od občanů Spojených arabských emirátů.

Nejnovější zprávy