Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 8. července 2024

Svátek slaví Nora, zítra Drahoslava

Kim si prohlédl ruské rakety a bombardéry. Šojgu mu prozradil, kam doletí

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Kim si prohlédl ruské rakety a bombardéry. Šojgu mu prozradil, kam doletí

Andrea Malá

16. září 2023 9:27

Kim Čong-un

Kim Čong-un pokračuje v několikadenní návštěvě Ruska i o víkendu. Dnes zavítal na základnu nedaleko Vladivostoku, kde se podíval na hypersonické rakety Kinžal a strategické bombardéry, které jsou schopné nést jaderné zbraně. 

"Mohou letět z Moskvy do Japonska a pak zpět," řekl ruský ministr obrany Sergej Šojgu podle deníku Guardian severokorejskému diktátorovi o strategických bombardérech. Stroje Tu-160, Tu-95 a Tu-22M3 představují páteř a klíčovou součást ruských jaderných sil. 

Ruská státní média v čele s agenturou TASS zatím k dnešnímu programu vzácného hosta oznámila pouze to, že jeho vlak opustil Vladivostok. 

Kim přijel do Ruska poté, co jej pozval ruský prezident Vladimir Putin. Oba státníci se již setkali v uplynulých dnech. Jedná se o první zahraniční návštěvu severokorejského lídra od vypuknutí koronavirové pandemie, která jej přinutila k uzavření hranic KLDR. 

USA se domnívají, že Kimova probíhající návštěva může přispět k posílení severokorejského jaderného programu, ale i ruské armády bojující na Ukrajině. Kreml sdělil, že dosud nedošlo k podepsání jakékoliv dohody. 

Nejnovější zprávy