Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úterý 2. července 2024

Svátek slaví Patricie, zítra Radomír

KONEC kvůli večírku? Jurečka přiznal úvahy o rezignaci! Promluvil i Fiala

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

KONEC kvůli večírku? Jurečka přiznal úvahy o rezignaci! Promluvil i Fiala

Andrea Malá

7. ledna 2024 13:42

Marian Jurečka

Kauza kolem večírku během útoku na FF UK by mohla stát ministra práce Mariana Jurečku (KDU-ČSL) místo. Premiér Petr Fiala (ODS) se ho sice odvolat nechystá, sám Jurečka ale přiznal chybu a také úvahy o rezignaci na ministerský post.

"V dané situaci je to případně debata, kterou otevřu v lednu na jednání celostátního výboru. Ano, i tyto myšlenky se mi honí hlavou," uvedl dnes Jurečka v pořadu Otázky Václava Moravce, kde se opět omluvil. 

Podle svých slov měl večírek ukončit dříve. V ČT také prozradil, že se po večerním zasedání vlády na ministerstvu opět zdržoval. "Vrátil jsem se do kanceláře, vyřídil jsem nějaké nezbytně nutné věci a došel jsem do atria, kde zůstalo zhruba kolem třiceti lidí, spíše okruh bližších spolupracovníků, se kterými jsme tam zůstali," řekl.

Premiér nicméně v nedělním vydání Partie na CNN Prima News sdělil, že neplánuje Jurečkovo odvolání z vlády kvůli této kauze. Ministr však podle jeho slov musí získat ztracenou důvěru. 

"Je zbytečné chodit kolem horké kaše, byla to chyba. Nebyla tam projevena dostatečná empatie. Pan ministr udělal chybu, uznal ji a omluvil se, což je důležité. Ten problém mi vysvětlil. Dnes by jednal jinak. Nyní musí získat ztracenou důvěru. Je třeba, aby celou věc věrohodně vysvětlil i veřejnosti. Chce o těch věcech mluvit," konstatoval Fiala. 

Nejnovější zprávy