Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úterý 2. července 2024

Svátek slaví Patricie, zítra Radomír

Může se tragická střelba opakovat? Policie neponechává nic náhodě

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Může se tragická střelba opakovat? Policie neponechává nic náhodě

Lenka Kučerová

23. prosince 2023 10:59

Policie zasahuje na místě střelby na FF UK. (21.12.2023)

Policie oznámila, že je připravena okamžitě zasáhnout v případě, že by někdo skutečně čerpal inspiraci z tragické střelby ve čtvrtek v budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v centru Prahy.

Policie na sociální síti X informovala, že má zaznamenány konkrétní případy jednotlivců, kteří se zdá, že byli hrůzným činem údajně inspirováni a plánují následovat jeho stopu. Vyzvala veřejnost, aby případné podněty ihned ohlásila na linku 158.

V Česku byla od pátečního rána zavedena preventivní bezpečnostní opatření na celorepublikové úrovni ve vztahu k měkkým cílům a školám. Provozovatelé vytipovaných zařízení byli informováni a seznámeni s těmito opatřeními.

Policie zdůraznila, že nemá konkrétní informace o aktuální hrozbě, a že tato opatření jsou spíše preventivní povahy, aby demonstrovala ochotu a připravenost. V oblasti lze spatřit i přítomnost ozbrojených policistů.

Čtvrteční tragická střelba v budově Filozofické fakulty UK na náměstí Jana Palacha v centru Prahy si vyžádala 14 obětí a 25 zraněných. Potvrdilo se také, že útočník je zodpovědný i za páteční dvojnásobnou vraždu v Klánovickém lese.
 
 
 
 

Nejnovější zprávy