Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úterý 2. července 2024

Svátek slaví Patricie, zítra Radomír

Pieta jen na oko? Zatímco v Praze řádil střelec, Jurečka oslavoval, tvrdí server

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Pieta jen na oko? Zatímco v Praze řádil střelec, Jurečka oslavoval, tvrdí server

Lenka Kučerová

28. prosince 2023 9:11

Marian Jurečka

Zatímco na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy probíhaly boje studentů i zaměstnanců školy o život, ministerstvo práce a sociálních věcí slavilo vánoční večírek. Podle informací Blesku se účastnil oslav dokonce i ministr Marian Jurečka, ačkoliv se o střelbě začalo informovat už po třetí hodině odpolední. 

Anonymní zdroj blízký Blesku uvedl, že Jurečka si večer velmi užíval zaměstnanecký večírek, který byl domluven již několik měsíců dopředu. Zůstává otázkou, proč ministerstvo ve světle událostí nezrušilo tuto akci.

Mluvčí ministerstva Kateřina Procházková uvedla, že setkání začalo ještě před tím, než začaly veřejně unikat první informace o tragickém útoku na Filozofické fakultě UK. První zprávy o střelbě začaly přicházet až po třetí hodině odpoledne.

To vyvolalo rozhořčení ze strany zdroje Blesku, který se ptal, zda jde Jurečkovi skutečně o občany a bezpečnost veřejnosti. Tento zdroj zdůraznil i absenci minuty ticha na památku studentů ze strany ministra.

Přestože Jurečka předtím na sociálních médiích vyjádřil soustrast, slovy, že "situace, ve které docházejí slova… Myslím na všechny oběti, zraněné i jejich blízké," kritiku směřovanou k jeho účasti na večírku nekomentoval.
 
 
 
 

Nejnovější zprávy