Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

PŘEDPOVĚĎ POČASÍ: V týdnu déšť, sníh a pak to přijde!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

PŘEDPOVĚĎ POČASÍ: V týdnu déšť, sníh a pak to přijde!

Jana Procházková

15. listopadu 2023 7:43

Ilustrační fotografie

Na střední Evropu se ženou vytrvalé deště a velice mokré počasí. Tento týden čekejte velice vlhký. Na horách se opět dočkáme sněžení.

Doporučení zní - mít po ruce deštníky či pršipláště, neboť nás čeká zbytek týdne s nepříznivým počasím. Bude přetrvávat zatažená obloha po celý týden. Meteorologové od společnosti In-Počasí předpovídají nestabilní počasí s průchodem několika frontálních systémů, a to s nadprůměrnými srážkami. Zvláště zítřek bude charakterizován i silným větrem. V oblastech nad sedmi sty metry nad mořem můžete očekávat sněhové vločky namísto deště. Teploty se během týdne postupně sníží.

Jak bude?

Předpověď na středu (00-24):

Proměnlivá, převážně velká oblačnost. Na většině území občasný déšť nebo přeháňky, nad 1000 m postupně i srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C, v 1000 m na horách kolem 4 °C. Čerstvý západní až severozápadní vítr 4 až 8 m/s místy s nárazy kolem 15 m/s, bude k večeru slábnout.

Předpověď na čtvrtek (00-24):

Oblačno až zataženo, ráno a dopoledne místy polojasno. Místy, zejména na horách, postupně jen ojediněle přeháňky nebo občasný déšť, v polohách nad 1000 m, postupně nad 800 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, při zmenšené oblačnosti a slabším větru kolem 0 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pátek (00-24):

Oblačno až zataženo a od západu přechodně na většině území déšť nebo přeháňky. V polohách nad 700 m, večer nad 400 m srážky smíšené nebo sněhové. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C. Zpočátku slabý jižní, postupně mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na sobotu (00-24):

Většinou oblačno a místy přeháňky, zpočátku nad 400 m, od západu postupně nad 700 m smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Mírný severozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):

Oblačno až zataženo a na většině déšť nebo přeháňky, zpočátku zejména v severovýchodní polovině území nad 700 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, na východě až -3 °C a k ránu od západu oteplování. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C, na severovýchodě a východě kolem 6 °C. Mírný jihozápadní, postupně západní vítr 3 až 7 m/s, na východě a severovýchodě vítr místy jen slabý do 4 m/s.

Vyhlídka počasí od pondělí do středy:

Oblačno až zataženo a na většině území déšť nebo přeháňky, postupně ubývání srážek, v závěru období na horách i srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 8 až 3 °C, postupně +3 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 13 °C, postupně 3 až 8 °C.

Nejnovější zprávy